20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Tarihi yokuş, valiye tahsis edildi!

İstanbul'un simgesi haline gelen tarihi Babıali Yokuşu, Sirkeci inişine kapatıldı. Yaklaşık bir hafta önce, Cağaloğlu'nun İran Konsolosluğu tarafından Sirkeci'ye iniş istikametine 'otoban' refüjleri döşenerek kapatılan yol, sadece 'Vilayet Protokol Yolu' olarak valiliğe tahsis edildi.

Gün içerisinde zaten mevcut trafiği kaldıramayan yarımadadaki bu tarihi yokuşun neredeyse, 'Vali'ye Özel Yol' olarak, üstelik de otoyollara döşenen refüjlerle çirkin bir görüntü oluşturacak şekilde düzenlenmesi tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili Kenthaber’i arayan okuyucularımızın şikayetlerini iletmek ve görüş almak için aradığımız valilik yetkilileri, topu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü’ne attı. Buradan da görüş almak istediğimiz yetkililer, ya telefona çıkmadı, ya da konuyla ilgili bir bilgileri olmadığını belirtti.

Şimdi yetkililerden bu konuyla ilgili bir açıklama yapmalarını ve İstanbul'un gözbebeği bu semtimizdeki çirkin görüntünün bir an önce ortadan kaldırılarak, yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini bekliyoruz.



 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 12:33:29
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 15:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?