4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tarık öldüğüyle kaldı

Babaannesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 4 yaşındaki Tarık'ı ezen sürücü 5 ay yatıp serbest kaldı

Üsküdar Bosna Bulvarı kavşağında 21 Mart 2011 tarihinde meydana gelen trafik kazasında Kadriye Turan, 4 yaşındaki torunu Tarık Tanay Turan’ın elinden tutarak yolun karşısına geçmek isterken Abdurrahman Tevruz’un kullandığı otomobil babaanne ve torununa çarpmıştı.

Sürücü Tevruz tutuklanarak cezaevine gönderildi. İddianamede, sanığın “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

‘Tali kusurlu’

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesince hazırlanan raporun dosyaya geldiğini belirten mahkeme heyeti başkanı, raporda “Sanığın ışıklı kavşağa gelirken aracın hızını kavşaktaki trafik durumunun gerektirdiği şartlara uyabilecek şekilden azaltmadan yaklaşma şeklinde hareket ederek olayın oluşumunda ’tali kusurlu’ olduğu, maktul 4 yaşındaki Tarık Tanay Turan ve müşteki babaanne Kadriye Turan’ın (59) ise ışıklı kavşakta ışığa riayet etmeden karşıya geçme eylemlerinden dolayı ’asli kusurlu’ oldukları”nın belirtildiğini aktardı.

Mahkeme heyeti, sanığın tahliyesine karar verdi. Maktul ve müşteki avukatı Halide Ekin Çörekci, “4 yaşındaki çocuğun öldüğü ve 15 yıl hapisi istenen sanığın geçtiği yer yaya geçididir ve kamera kayıtlarında da yer aldığı gibi maktul ve babaannesi trafik kurallarına uygun şekilde geçmektedirler. Bu durumu hukuken ve vicdanen adil bulmuyoruz.”

Vatan
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2011 Perşembe 17:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?