30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tarkan'ın kuzeni hacker çıktı

Ünlü popçu Tarkan'ın kuzeni Mehmet Tevetoğlu, liderliğini yaptığı hacker şebekesinin üyeleri ile birlikte yakalandı.

Tevetoğlu ve beraberindeki örgüt üyelerinin, internet bankacılığını kullanarak şahıs ve şirket hesaplarına girdikleri ve bu hesaplardan kendilerine para gönderdikleri tespit edildi. Bu yöntemle son bir yılda yaklaşık 3 milyon TL haksız kazanç elde eden Tevetoğlu'nun İzmir'de lüks bir hayat sürdüğü öğrenildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Avcılar, Bağcılar, Büyükçekmece, Esenyurt, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece ilçeleri başta olmak üzere Adana, İzmir ve Kahramanmaraş illerinde faaliyet gösteren ve liderliğini Tarkan'ın kuzeni Mehmet Tevetoğlu'nun yaptığı bir hacker şebekesinin peşine düştü. Yapılan araştırmalarda şebekenin internet bankacılığını kullanarak şahıs ve şirket hesaplarına yasadışı yollardan girdikleri belirlendi.

Şebekenin internet bankacılığı kullanan çok sayıda şirket ve şahsın hesap bilgilerini internet üzerinden ele geçirip, daha sonra bu hesaplarda bulunan paraları örgüt elemanları adına açılan hesaplara, çeşitli yollarla temin ettikleri banka hesaplarına veya örgüt elemanlarının ismine havale etmek suretiyle haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Kimlik bilgileri belirlenen 19 şahsı fiziki takibe alan jandarma ekipleri, İzmir, Kahramanmaraş illeri ile örgütün İstanbul merkezindeki yapılanmasına yönelik 6 ilçede toplam 15 farklı adese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda örgüt üyesi Tarkan'ın kuzeni Mehmet Tevetoğlu ile birlikte toplam 14 kişi yakalanırken, başka bir suçtan cezaevinde bulunan örgüt üyeleri Erol K., İbrahim Ş. ve Yücel Ç. hakkında ise adli işlem başlatıldı. İzmir'de yakalanan Mehmet Tevetoğlu'nun lüks bir yaşam sürdüğü ve son bir yılda şebeke üyeleri ile birlikte yaptıkları dolandırıcılık sonucu yaklaşık 3 milyon TL haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. 22 farklı suç kaydı bulunduğu öğrenilen Tevetoğlu hakkında 7 ayrı suçtan da yakalama emri bulunduğu belirtildi.

Yapılan operasyonlarda 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet tek kırma yerli av tüfeği, 7 adet 7.65 mm çap tabanca fişeği, 2 adet 9 mm çap tabanca fişeği, 1 adet kelebek tabir edilen bıçak, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet sahte polis kimlik kartı, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 10 adet banka kartı, 2 adet banka hesap cüzdanı, 2 adet 2.270 TL'lik dolu senet, 1 adet boş senet, 17 adet sim kart blok, 18 adet cep telefonu ve 22 adet sim kart ele geçirildi. İfadeleri alınan zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 13:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?