1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Tartışılan 'Taksim'e cami' arsası satışta

Üzerine 'Cami yapılsın mı yapılmasın mı?' tartışmaları 60 yıldır süren Taksim Meydanı'ndaki arazi satışa çıktı.


Üzerine 'Cami yapılsın mı yapılmasın mı?' tartışmaları 60 yıldır süren Taksim Meydanı'ndaki arazi satışa çıktı. Ziraat Bankası arsanın 1.6 dönümünün satış ihalesinde 2.4 milyon YTL teminat istiyor.

TÜRKİYE Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Taksim'de yapılması planlanan ve cami arazisinin içinde yer alan 1.6 dönümlük arsayı satışa çıkardı. Arsa halen, otopark olarak kullanılıyor. Banka, söz konusu arsa için bir muhammen bedel belirlemedi. Bankanın internet sitesinde yayınlanan ilanda, ihalede teminat tutarının 2.4 milyon YTL olduğu belirtildi.

İlanda, arsayı satın almak isteyenlerin, Ziraat Bankası'na başvuruda bulunabileceği kaydedildi. Taksim Meydanı'nın tam ortasında bulunan 5 dönümlük arsanın üçte ikisi ise Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait.

50 YILDIR TARTIŞILIYOR

Zİraat Bankası'nın satışa çıkardığı Taksim'deki 1.6 dönümlük (bin 624 metrekarelik) arsa, sık sık 'Taksim'e cami' yapılması tartışmaları ile birlikte gündeme gelmişti. Taksim Meydanı'nda cami yapılması projesi ise 50 yıldır tartışılıyor. İlk olarak 1950 yılında Adnan Menderes'in gündeme getirdiği cami projesi, 1970 yıllarda ve 1997 yılında REFAHYOL hükümeti döneminde de büyük tartışmalara neden olmuştu. Cami projesi için düşünülen 5 dönümlük arsanın 1.6 dönümlük kısmı Ziraat Bankası'na ait bulunuyor. Bankanın arsası da, uzun zamandır otopark olarak kullanılıyor.

Darüşşafaka binası da satılık

Zİraat Bankası, Taksim'deki arsanın dışında yine sık sık tartışma konusu olan Darüşşafaka Eğitim Kompleksi'ni de satışa çıkardı. Toplam 22 bin 514 metrekarelik alanda kurulu olan eğitim kompleksi için de, muhammen bedel tespit edilmedi. Darüşşafaka Eğitim Kompleksi ile ilgilenen yatırımcılar da, bankaya başvuruda bulunabilecek.

Hüseyin özay/Star
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 15:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
medain korkmaz IP: 88.243.62.xxx Tarih : 15.10.2007 22:06:20

yiyin beyler yiyin melene atık bırakan ve onlara dört ay arıtma tesisi için süre veren zihniyet... yiyin..satın savın .. bu memleket bize lazım değil.. doğanlar koçlar faysallara lazım..satın savın da kurtulsun millet...