3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Tasarrufa devam'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hafta sonu Marmara Bölgesi'nde meydana gelen yağışların barajların doluluk oranını etkilemediğini belirterek, vatandaşlardan su tasarrufuna devam etmelerini istedi. 

Basın mensuplarıyla birlikte Levent-Sarıyer arasında yapımı süren metro inşaatını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Topbaş, son günlerdeki yağışların barajlardaki doluluk oranına ne gibi bir etkisinin olduğunun sorulması üzerine, "Barajlara çok fazla etkisi yok. Yalnız bizim özellikle yeşil alanlarımız açısından çok önemli. Diğer taraftan yer altı suları için çok önemli" dedi. 

Şu an barajların doluluk oranının yüzde 38, geçen sene bu zamanlarda ise yüzde 42 olduğunu anlatan Topbaş, "Yüzde 4'lük bir fark var. Ama bu sene Melenimiz var. Doğru olan tasarruf. Ne kadar yağış görsek de tasarruftan asla vazgeçmeyelim" diye konuştu. 

Basın mensuplarının billboardlarda reklamları yapılan "20 Haziran'da 10 dakika enerji tasarrufu" kampanyasını hatırlatması üzerine Topbaş, şunları söyledi:
"Dünyada doğal kaynaklar gitgide tükenmekte. Bu bakımdan biz enerji tasarrufunu da özelikle istiyoruz. İstanbul'daki, Türkiye'deki vatandaşlarımızdan, hatta dünyadaki tüm insanlardan istiyoruz. Özellikle İstanbul'daki vatandaşlarımızın buna destek vereceğine inanıyorum. Bu konuda belediyelere de büyük görev düşüyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak uzun süre önce tasarruf konusunda çalışmalar yürüttük. Şu anda birçok alanda güneş enerjisi sistemlerini kullanıyoruz."

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 09:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?