2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Tavana çarptı, felç oldu

Kadıköy’de arkadaşları ile gittiği bir kafeteryanın locasından düşerek yatağa mahkum olan gazeteci Ayşegül Nurcan (26), tekerlekli sandalye ile hakim karşısına çıkarak, sorumlular hakkında şikayetçi oldu. 

Genç gazeteci Ayşegül Nurcan’ın hayatı, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gittiği bir kafeteryada karardı. Nurcan, bir arkadaşıyla Kadıköy'de gittiği Sahaf Kafeterya'da giriş katındaki ahşap locaya çıktı. Locada bir süre oturan Nurcan, lavaboya gitmek için ayağa kaktığında kafasını tavana çarptı. Çarpmanın etkisiyle başı dönen genç gazeteci, yaklaşık 2 metre yükseklikten yere çakıldı. Hastaneye kaldırılan Nurcan’ın düşme sonucu omurgasının T12 bölgesinin zedelendiği belirlendi. Belden aşağısı felç olan Nurcan, uzun süre gördüğü tedavi sonrasında tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatan Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı ise, işyeri sorumluları Nursen Şenel ve İffet Hilal Şenel hakkında "taksirle yaralama" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Kadıköy 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmaya, Ayşegül Nurcan tekerlekli sandalye ile geldi. Duruşmada, işyeri sorumluları Nursen ile İffet Hilal Şenel ve taraf avukatları da hazır bulundu. Sanıklar, olay günü kafeteryada olmadıklarını belirken, Nurcan elinde felç olduğuna dair rapor bulunduğunu belirterek sorumlular hakkında şikâyetçi oldu. Duruşma delillerin toplanması ve tanıkların dinlemesi için ertelendi. 

Her zaman haber için geldiği Kadıköy Adliyesi’nde bu defa tekerlekli sandalyeyle meslektaşlarının karşısına mağdur olarak çıkan ve oldukça üzgün olduğu gözlenen Nurcan duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, "Başkalarının da benim durumuma düşmesini istemiyorum. Bunun için sonuna kadar hukuk mücadelemi sürdüreceğim" dedi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 09:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?