30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

TAV'dan sigara odası açıklaması

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, TAV Havalimanları Holding'e bağlı TAV İstanbul tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı'nda sigara odası açıldığı yönündeki haberlerle ilgili olarak, yasalara aykırı bir durum yaratılmasının söz konusu olmadığını savundu.


Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan TAV İstanbul Genel Müdürü Ünlü, yasanın işaret ettiği şartlara uygun, üstü ve yanları açık bir mahal yarattıklarını, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği ile DHMİ'nin izni olmadan bu uygulamayı başlatmalarının ise mümkün olmadığını belirtti.
Açıklamada şöyle devam edildi: "İl Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri tutanaklarında bu durumun, yasağı delmiş gibi görünebileceğini söyleyip kaldırılması yönünde görüş belirtti. Burası havalimanının terasıdır ve yasalara uygundur. Valilik gerekli kararı verecektir. Bizim amacımız yolcumuza hizmettir. Şu anda Atatürk Havalimanı yolcularının yüzde 23'ü transit yolcudur.


THY'nin Star Alliance'a girmesi ve büyük bir atılım yapmasına paralel olarak biz de çok ciddi yatırımlar yapıp, yolcu akışını yeni durumlara göre dizayn ediyoruz. Şu anda transit yolcuların sigara içecekleri bir mahal bulunmamakta ve çok ciddi kargaşa, hatta anlaşmazlıklar çıkmaktadır. Bu nedenle biz diğer havalimanlarında olduğu gibi değil, kendi yasamıza uygun olan bir çözümü mimari olarak tasarladık ve yolcularımızın hizmetine sunmak için gerekli izinleri almaya uğraşıyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 10:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?