6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

TCDD İstanbul'da banliyö treni hizmetlerini yeniliyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), İstanbul'da banliyö hizmetlerini iyileştirmek, AKBİL uygulaması nedeniyle ortaya çıkan sorunları gidermek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak üzere banliyö hatlarını modernize ediyor.
TCDD Genel Müdürlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul banliyö ile güzergahının modernizasyonuna yönelik olan uygulamalar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 15 Mart 2004 günü saat 15.00'te Söğütlüçeşme Gar'ında düzenlenecek törenle hayata geçirilecek. İstanbul'da hızlı ve çarpık kentleşme sonucu çevresi yoğun bir yapılaşma içerisinde olan demiryolu hatlarında halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, turnike sisteminin uygulanabilmesi, kaçak yolculuğun önlenmesi, demiryolu arazilerinin korunması amacıyla, Haydarpaşa-Gebze hattınıda çalışmalar başlatıldı. İstanbul'da hizmet vermekte olan banliyö trenleri 'Rengini siz seçin, biz uygulayalım' anketi sonucunda belirlenen renkte boyanıp bakım ve onarımları yapılarak hizmete verilecek. Bu kapsamda, yıl sonuna kadarda tüm banliyö trenlerinin yenileme çalışmaları bitirilecek.
Haydarpaşa-Gebze hattında da İstanbul-Halkalı hattında olduğu gibi AKBİL uygulamasına geçildi. Böylece, vatandaşlar daha hızlı, daha rahat ve ekonomik bir ulaşım imkanına kavuşmuş oldular. Bu uygulama aynı zamanda kaçak yolculuğu da önemli oranda azaltarak gelir kaybını önleyecek. Banliyö trenlerinde yapılan iyileştirme çalışmalarının yanı sıra, İstanbul'un her iki yakasında bulunan gar, istasyon binaları ile çevresinin düzenlenmesi ve bakım-onarım işlerine de başlandı. Yapılan bu çalışmalar sonucunda gar ve istasyonlar da daha modern bir görünüme kavuşturulmuş olacak.
iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 16:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?