4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'TCSG Umut' denize indirildi

'TCSG UMUT' GEMİSİ DENİZE İNDİRİLDİ

RMK Marine'in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği 4 adet sahil güvenlik arama kurtarma gemisinin üçüncüsü olan 'TCSG Umut' gemisi Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılımıyla denize indirildi.

Koç Topluluğu'nun gemi inşa sektöründe faaliyet gösteren tersanesi RMK Marine'in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği 4 adet sahil güvenlik arama kurtarma gemisinin üçüncüsü olan 'TCSG Umut' denize indirildi. Törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç ile Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Bakan Gönül, "Sahil Güvenlik Komutanlığımızın ihtiyacına binaen, bakanlığımız Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yürütülen ve RMK Marine Tersanesi tarafından inşa edilmekte olan Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi projesi kapsamında 4 gemiden üçüncüsünün denize inişine hep birlikte şahitlik yapacağız. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin, deniz sınır güvenliğine vermesi gereken önem hepimizin malumudur. İçişleri Bakanlığımıza bağlı olarak görevini ifa eden Sahil

Güvenlik Komutanlığımız teşkilat yapısını, günümüz teknolojileriyle bezenmiş teçhizat kabiliyetleriyle destekleyerek kapasitesini gün geçtikçe arttırmaya ve övündüğümüz bir teşkilat olmaya devam etmektedir" dedi.

"Savunma ve güvenlik kabiliyetlerinin sürdürülebilmesi ancak milli savunma sanayimizin güçlendirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması ile mümkün olabilecektir" diyen Bakan Gönül, "Memnuniyetle söyleyebilirim ki gerek hükümetimizin politikaları, gerek Silahlı Kuvvetler'in ihtiyaç duyduğu araç ve teçhizatta yenileşmeye yönelik olarak verdikleri destek çerçevesinde, Savunma Sanayi Müsteşarlığımızın yürütmekte olduğu projelerle, ülke sanayimiz savunma ihtiyaçlarımızın önemli bir bölümünü karşılayacak seviyeye

ulaşmıştır. Su üstü platformlarının tamamını yerli imkanlarla inşa etme yönündeki temel stratejimiz artık netice vermeye başlamıştır" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Bir yandan yeni tip karakol botu, süratli amfibi gemisi ve sahil güvenlik platformuna yönelik projeler ile askeri gemi inşa sektöründe büyük bir atılım sağlanmış, inşa edilen gemilerde yerlilik oranı yüzde 70'lere ulaşmıştır. Savunma sanayimizin geldiği seviyenin en güzel ispatı geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleştirilen fuardı. Hepimizin gururla şahit olduğu askeri gemiler de dahil olmak üzere milli savunma sanayi ürünlerimizin geniş yelpazesi, üstün

teknolojileri ve yüksek kalite standartlarını hep beraber müşahede ettik. Sayın başbakanımız son dönemde savunma sanayi sektöründe yaşanan gelişmeyi göz önüne alarak savunma sanayi sektörümüzün güçlenerek sürekliliğini sağlamak için 2016 yılı ciro hedefimiz 8 milyar dolar olarak açıklanmıştır. Savunma sanayiinde çok önemli bir yeri olan askeri gemi inşa sektörünü ele aldığımızda halihazırda yerli imkanlarla üretilmiş askeri gemilerde ihracat başarılarını da görmeye başlamaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Rahmi Koç, Vecdi Gönül ve İzzet Artunç'a plaket takdim edildi. Daha sonra İzzet Artunç'un eşi Esra Artunç, TCSG Umut isimli geminin plaketini çakarak gemiyi suya indirdi.

Öte yandan törenin ardından Bakan Gönül, dün tutuklanan Harp Akademileri Komutanı Bilgin Balanlı ile ilgili sorulan bir soruya ''Bunlar ayaküstü konuşulacak şeyler değil, şu an basın toplantısı yapmıyorum'' diyerek cevap vermedi.

'TCSG UMUT' GEMİSİ DENİZE İNDİRİLDİ
'TCSG UMUT' GEMİSİ DENİZE İNDİRİLDİ
'TCSG UMUT' GEMİSİ DENİZE İNDİRİLDİ
'TCSG UMUT' GEMİSİ DENİZE İNDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 19:37:02
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 00:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?