30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tecavüz iddiasına yalanlama!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Üsküdar'da bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan 35 yaşındaki L.P.'nin bir öğretmenevinin tuvaletinde zehirlenip, tecavüze uğradığı yönündeki iddialarını yalanladı. Özer, iddiaların hepsinin L.P.'nin senaryosu olduğunu belirterek, bu kişinin psikolojik tedaviye ihtiyacı olduğunu ve hastaneye yatırılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.


İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, basında yer alan Zübeyde Hanım Öğretmenevi'ndeki tecavüz iddialarına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Özer, Fen bilgisi öğretmeni L.P. ile tekstilci eşi E.P.'nin tecavüz iddialarına ilişkin hazırlanan haberlerin araştırılmadan, gerçekmiş gibi yazıldığını, öğretmenevini asılsız ve küçük düşürücü bir haberle karalamanın basın ahlakına yakışmadığını söyledi.

Haberler yayınlanmadan önce hazırlayan muhabirle konuştuğunu ve kendisine iddiaların kesinlikle doğru olmadığını söylediğini anlatan Özer, "Soruşturmayı yürüten savcının öğretmen evine yazdığı yazıyı, öğretmeni evinin savcılığa yazdığı yazıyı, tutanakları ayrı ayrı faksladım. Yanlış haber sonucu ortaya çıkacak durumun 106 bin öğretmeni üzeceğini belirtim. Gerçek olsaydı en yakın takipçisi olacağımı bildirdim. Cumartesi günü gazetelere bakınca bu haberi gazete gördüm" şeklinde konuştu.


Yaşanan olayla ilgili tutulan tutanaklar, öğretmenevindeki güvenlik kamera görüntüleri, yapılan tüm görüşmeler sonucunda L.P. ile eşinin davranışlarında tutarsızlıklar olduğunun gözlendiğini anlatan Özer, "Gelen bu kişilerin ruhsal sorunlarının olduğu ya da öğretmenevini provoke etmek istediği kanaati ortaya çıktı. Aynı ailenin Ankara'da Başkent Öğretmenevi'nde bir gece konakladıkları, sabah çıkarken, 'Gece odamıza girip eşime tecavüz ettiler' diyerek aynı tavırları sergiledikleri yapılan araştırmada
ortaya çıktı" dedi.


Ata Özer, "Ben öğretmenimi kınamıyorum" diyerek L.P.'nin hasta olduğunu ve herkesin ona yardım etmesi gerektiğini söyledi. L.P.'nin yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özer, "Onu rencide etmek için bu açıklamayı yapmıyorum. Bu hasta. Onu cezalandırmak doğru değil. Biz onu sevgiyle doğru yaklaşımla topluma kazandırmak zorundayız" ifadelerini kullandı.


L.P'nin psikolojik tedaviye, bakıma ve yardıma ihtiyacı olduğunu aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, yapılmaması gerekeni yaptıklarını ancak bu kişinin yapılan haberlerle deşifre edilmesinin de yanlış olduğunu söyledi. Özer, kamera kayıtları ve faturalarla böyle bir olayın yaşanmadığının ortaya konulduğunu ifade ederek, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da olayla ilgili takipsizlik kararı verdiğini belirtti. L.P.'nin öğretmenliğinin halen devam ettiğini ancak derslere girmesine izin verilmeyeceğini anlatan Özer, idari izinli sayılacağını aktardı. Ata Özer, savcılığa başvurduklarını ve L.P'nin hastaneye yatırılıp tedavisine başlanması için çalışmalar başlatıldığını ifade ederek, "Sayın bakanımız da öğretmenin derse girmemesini ve çocukların karşısına çıkarılmamasını istedi" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 16:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?