3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tecavüz rezaleti anlaşmalı çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, "bir genç kıza Sarıyer Belgrad Ormanları’nda 2 kişi tarafından tecavüz edildiği" yönündeki haberlerin "gerçeği yansıtmadığını" bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada, dün ve bugünkü bazı gazetelerde, "Sarıyer’de bir genç kızın iki kişi tarafından zorla arabaya bindirilerek kaçırıldığı ve Belgrad Ormanları’nda tecavüz edildiği" haberine yer verildiği belirtildi.


Konuyla ilgili çalışmalarda, olayın basına yansıdığı gibi olmadığının belirlendiği dile getirilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Olaya karışan bayanın kaçırılmadığı; kendi rızasıyla 34 ... 15 plaka sayılı araca bindiği ve araçtaki iki kişiyle birlikte olduğu tespit edilmiştir. Daha sonra ise kendi aralarında çıkan bir anlaşmazlık nedeniyle ’kaçırılarak tecavüze uğradığı’ şeklinde bir beyanda bulunduğu anlaşılmıştır."


Açıklamada, söz konusu aracın dün yakalanan ve bugün adli makama sevk edilen sürücüsünün serbest kaldığı bildirilerek, "Gazetelerde ’Sanki Dağ Başı’ ve ’İstanbul’da Güpegündüz Tecavüz’ gibi başlıklarla verilen haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

AA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 12:18:04
Güncelleme :30 Mayıs 2008 Cuma 12:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?