1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Tecavüzcüye 2 ay gizli takip

Zeytinburnu'nda 2 kadına tecavüz ettiği, 3 kadına da tecavüze yeltendiği öne sürülen şüpheli, çalıştığı iş yerine müşteri gibi giren polisin aldığı görüntüden mağdurların teşhis etmesiyle yakalandı. 

Topkapı ve çevresinde meydana gelen tecavüz ve tecavüz girişimlerine ilişkin İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Mağdurların verdikleri eşkal bilgilerinden yola çıkarak robot resim oluşturan polis, olayların meydana geldiği cadde ve sokak üzerlerinde 10 ayrı kamera ile görüntü aldı. Bu görüntülerden bir sonuç çıkmaması üzerine bu kez olay yerlerine vatandaş gibi bayan polis memurları yerleştiren güvenlik kuvvetleri, bayan polislere yönelik herhangi bir girişimin olmaması üzerine de çevredeki çok sayıda iş yerinde robot resim aracılığıyla şüpheli aradı.

2 AY SÜREN TAKİP

Bu incelemeler sırasında, olay yerlerine yakın bir konfeksiyon atölyesinde çalışan T.G'nin eşkale uyduğu belirlendi. Müşteri gibi davranarak konfeksiyon atölyesine giren polis, Almanya'ya tekstil ürünü ihraç edeceklerini belirterek, müşterilerine göstermek amacıyla atölyeden kamera ile görüntü aldı.

Alınan görüntülerdeki T.G, gösterildiği mağdurlarca teşhis edildi. Bunun üzerine T.G'yi Şişli Ayazağa'daki evinden çıktığı sırada gözaltına alan polis, yaklaşık 2 ay süren çalışmayı tamamladı.

T.G'nin, 11 Kasım 2006 tarihinde Topkapı'da R.S. adlı kadına tecavüz ederek 15 YTL'sinin gasp edilmesi, 22 Aralık 2006'da Topkapı'da T.K'ya tecavüz girişiminde bulunarak çantası ve 10 YTL'sinin alınması, 5 Ocak 2007'de K.S'ye tecavüz girişimi ve 400 YTL'sinin alınması, 11 Ocak 2007'de M.T'ye tecavüz edilerek 385 YTL'sinin gasp edilmesi, 7 Nisan 2007'de C.P'ye tecavüz girişiminde bulunması olaylarına karıştığı belirlendi.

T.G'nin yakalandığında, bir kadından gasp edilen cep telefonunun da üzerinden çıktığı ifade edildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan T.G, daha sonra Zeytinburnu Adliyesi'ne gönderildi.




AA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 15:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?