4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tecimer'in tahtı Beykoz Kasrı'na

Ünlü hayırsever Semiha Şakir’in antikalarla dolu ev eşyaları, Ortaköy’deki Esma Sultan Yalısı’nda Alif Art tarafından düzenlenen müzayedeyle satışa çıkarıldı.

Açık artırmanın en ilgi çeken eseri, Sadullah Paşa Yalısı’ndan çıkan ve ünlü sosyetik Ayşegül Tecimer’in üzerinde poz verdiği 19. yüzyıla ait Osmanlı Tahtı’ydı. Ancak Semiha Şakir’in torunu Dina Topbaş basında çıkan haberlerden dolayı müzayedenin önüne geçmesinden rahatsızlık duyarak tahtı son anda satışa çıkarmaktan vazgeçti.

Dina Topbaş da, müzayede öncesi yaptığı konuşmada, tahtın satıştan çekildiğini açıkladı ve tahtın Beykoz Kasrı’nda sergilenmek üzere kasrın bağlı olduğu TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na bağışlandığını açıkladı.

Topbaş ve Milli Saraylar adına Daire Başkan Yardımcısı A. Esra Akça ile protokol imzalandı. Akça, TBMM Başkanı Köksal Toptan adına Dina Topbaş’a el yapımı bir yıldız porselen tabak armağan etti. Tahtın Beykoz Kasrı’nın sediriyle olan benzerliğinin de uzmanların yaptığı inceleme sonrasında ortaya çıktığı ifade edildi.

Milli Saraylar ile Semiha Şakir Vakfı arasında yapılan görüşmeler sonucunda eser restorasyonu tamamlandığında, Beykoz Kasrı’nda sergilenmek üzere Semiha Şakir Vakfı tarafından Milli Saraylar’a bağışlanacak. Müzayedeye katılanlar arasında, Sezai Taşkent, Mehmet Edin, Banu Çarmıklı, Ferihan Göksu gibi cemiyet hayatının ünlü isimleri vardı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 12:08:32
Güncelleme :21 Nisan 2008 Pazartesi 12:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?