6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Tefeci borcu için çete tutmuş

İstanbul'da gözaltına alınan ünlü sanatçı Haluk Levent'in emniyetteki sorgusu sürüyor. Levent'in, bir tefeciye olan borcunu sildirmek için başka bir çeteyi devreye soktuğu ileri sürüldü.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik yapan bir kişinin başka bir çete tarafından tehdit edildiğine dair ihbar üzerine soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerin ardından tefeciyi tehdit eden kişinin S.A. adlı biri olduğu belirlendi. Şüpheli kişinin bağlantılarını inceleyen ekipler, S.A'nın ünlü sanatçı Haluk Levent'le irtibatlı olduğunu tespit etti. İncelemelerini derinleştiren ekipler, Levent'in tefeciye olan borcunu sildirmek için S.A. ile anlaştığını ortaya çıkardı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, çeteyle bağlantılı olduğu iddia edilen şarkıcı Haluk Levent'i yurtdışı dönüşünde takibe alarak, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına aldı.

Genişletilen soruşturma kapsamında, aralarında çete lideri S.A'nın da bulunduğu yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Emniyette sorguya alınan sanatçı Haluk Levent, S.A.ile adamlarını azmettirmekle sulanıyor.

Piyasaya yüklü miktarda borçlu olduğu öğrenilen Haluk Levent'in, borçlarını kapatmak amacıyla tefeciden para aldığı ve aldığı parayı geri iade edemediği için borcunun katlandığı öğrenildi. Tefecilerle aralarında sorunların baş göstermesi üzerine Levent'in, çete lideri S.A'yla görüşüp borcunun silinmesini istediği ileri sürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 19:43:03
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 00:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?