1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'Tehlike yok' denilen bina çatladı

Yanındaki arsada hafriyat çalışması yapılan ve belediye ekiplerinin 'Tehlike yok' dediği belirtilen 6 katlı apartmanın duvarları çatladı.

Bahçelievler'de yan tarafında yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle çökme tehlikesi bulunan bir bina, belediye ekipleri tarafından boşaltılarak mühürlendi. 

Siyavuşpaşa Mahallesi Ali Fuat Caddesi No: 9'da bulunan 6 katlı Karahasanoğlu Apartmanı'nın yanındaki arsada bir ay önce yeni yapılacak bina için Reisoğlu İnşaat firması tarafından çalışmalara başlandı. Önceki gece geç saatlere kadar inşaat alanında yapılan hafriyat çıkarma ve beton dökme çalışmasının ardından bitişikteki 6 katlı apartmanda sabah saatlerinde çatlama sesleri duyuldu. Apartman sakinleri hemen binayı terk ederek durumu belediyeye bildirdi. 

Olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri çökme tehlikesi bulunduğunu belirttikleri binayı boşaltarak mühürledi. İnşaatın diğer yanındaki bina da çökme tehlikesi bulunan binanın üzerine yıkılma tehlikesi nedeniyle geçici olarak boşaltıldı. 

İnşaat firması ise beton dökerek ve toprağın önüne set çekerek kaymayı engellemeye çalıştı.

Belediyeyi suçladılar
Soğuk ve yağmurlu havada eşyalarını bile alamadan dışarıda kaldıklarını ve nereye gideceklerini bilmediklerini belirten aileler duruma isyan etti. 

Bahçelievler Belediyesi Yapı Denetim Müdürlüğü'ne başvurarak hafriyat çıkarma çalışmasının tehlike oluşturacağını bildirdiklerini belirten apartman sakinlerinden Sebahattin Aybalkan, inceleme yapan ekiplerinin tehlike olmadığını söylediklerini belirtti.

Osman Kara/Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 11:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?