20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Tekerlekli sandalyede bilgi yarışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğünde sağlık personeli arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Darülaceze Eğitim Birimi tarafından Salı günü saat 10.00’da düzenlenen yarışmada Darülacezede bulunan yaşam sitelerinden üçer kişilik, 7 ekip yer aldı.

Salı günü saat 10.00’da başlayan yarışma iki turlu olarak yapıldı. Sorulan 10 sorunun ardından ilk dörde kalmayı başaran ekipler, ikinci turda yarışmaya hak kazandı.

Dört ekip arasında düzenlenen ikinci turda da yarışmacılara yine 10 soru yöneltildi. Yarışmada katılımcılara yöneltilen sorular, ağırlıklı olarak kontraktürün, yani eklemlerin anatomik form ve fonksiyonlarını kaybetmesinin önlenmesi ve yatak yarasının önüne geçilmesi ve tedavi şekilleri gibi konulardan seçildi.

Katılımcılara Darülacezenin kurumsal yapısına yönelik soruların da yöneltildiği yarışmada, yaşamını tekerlekli sandalye veya yatağa bağımlı olarak sürdüren sakinlerin kaldığı ‘Huzur sitesi’ ekibi birinci oldu. Zihinsel özürlü bayanların kaldığı ‘Papatya sitesi’ ekibi ikinci, Kervansaray sitesinden katılan ekip ise üçüncü oldu.

Darülaceze yönetimi tarafından yapılan açıklamada, yarışmada dereceye giren ekiplere ödüllerinin 17 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan 5. mevsim şöleninde verileceği belirtildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 11:22:34
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 15:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?