30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tekin: Öymen'in sözleri kendini bağlar

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI TEKİN:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Onur Öymen'in Dersim isyanı ile ilgili açıklamalarına ilişkin Ümraniye Tunceliler Derneği'ni ziyareti sırasında protestolarla karşılaştı. Tekin, "Bu Sayın Öymen'in kişisel düşüncesidir, kendisi dışında bu düşünceyi kabul eden hiçbir parti yöneticisi olmamıştır" dedi.

Gürsel Tekin ve beraberindeki partililer Ümraniye Tunceliler Derneği'ni ziyaret etti. Tekin burada Dernekler Federasyonu Başkanı Özkan Tacer ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası Tekin ve Tacer kameraların karşısına geçerek açıklamada bulundu. Gürsel Tekin, "Şunu özellikle bilelim ki CHP'nin kurumsal kimliği, CHP'nin Genel Başkanı'dır. CHP içinde zaman zaman çok farklı düşünceler olabilir. Bu Sayın Öymen'in kişisel düşüncesidir. Sayın Öymen dışında bu düşünceyi kabul eden hiçbir parti yöneticisi olmamıştır. Bunu böyle kabul etmek gerekir. Zaman zaman bizim de farklı düşüncelerimiz olabilir. Farklı görüşler yüzünden uzun süredir CHP'ye gönül vermiş bir kesim ile partinin arasını açmak isteyen kesimler olabilir. İnanıyorum ki Dersimliler bu provokasyona, bu oyuna gelmeyeceklerdir" diye konuştu.

Bu görüşün Onur Öymen'in kendi görüşü olduğuna inandığını söyleyen Tekin, "Büyük ihtimalle Genel Başkanımız Deniz Baykal yarın bunu mecliste gündeme getirecektir. Bugün buraya nezaket ziyareti için geldik. Bu sorunun aile içi bir sorun olduğunu ve bunun da kısa sürede aşılacağını düşünüyorum. Çok üzücü bir olay olmuştur, çok talihsiz bir olay olmuştur. Genel Başkan Yardımcımız da zaten bu konuda açıklama yapmıştır. Ama Genel Başkan Yardımcımızın düşüncesi partimizin genel politikasıymış gibi algılanıyor. Öymen özür dilemiştir" dedi.

İl Başkanı Gürsel Tekin, "Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrısına ne diyorsunuz?" şeklindeki bir soruya ise, "Kılıçdaroğlu'nun yorumunu haklı bir talep olarak yorumluyorum" yanıtını verdi. Tekin'in açıklamaları sırasında bir dernek üyesi "CHP'de oturmuş bir düşünce yapısı vardır. Bu zihniyet yüzünden Ümraniye'de kazanacakları yerde kaybettiler" diyerek Tekin'i protesto etti.

Ziyareti sırasında zaman zaman benzeri protestolarla karşılaşan Tekin, gazetecilerin sorularına da sinirlendi. "Yüzde 45'lik zammın bu konudan daha önemli olduğunu düşünüyorum. Neden bu konuyu sormuyorsunuz?" diyen Tekin, gazetecilere çıkıştı. Gürsel Tekin, metrobüs zammıyla ilgili çalışma yapacaklarını da sözlerine ekledi.

TUDEF Başkanı Özkan Tacer ise Tekin'in nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, "Haklı protestomuzu desteklemek için burada olduğunu söyledi. Bunu CHP İl Başkanı'nın söylemesi önemli. Bizim ne kadar haklı olduğumuzu kendisi de ifade etmiş oluyor. CHP içerisinde bulunan başta tüm Dersimliler olmak üzere tüm devrimci, demokrat, solcu ve ilerici CHP'lilerin partiden istifa etmesini talep ediyoruz. Bu işin tek başına Onur Öymen'in üzerine bırakılarak, ifadeler sadece Öymen'in ifadeleriymiş gibi

gösterilmesini de doğru bulmuyoruz. Bu görüşün sadece Onur Öymen'in görüşü olduğunu düşünmüyoruz. Tunceli isminin değiştirilip yeniden Dersim olmasını istiyoruz" diye konuştu.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI TEKİN:
CHP İSTANBUL İL BAŞKANI TEKİN:
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 16:11:01
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 23:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?