4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Teknoloji liderleri bir araya geldi

İnterpromedya tarafından Turkcell ana sponsorluğunda, HP ve Tellcom resmi sponsorluğunda düzenlenen Bilişim Zirvesi '08 etkinliğinin ilk gününde iş dünyasının üst düzey yöneticileri ve kurumların teknoloji liderleri "İşini yeniden keşfet!" ana temasıyla bir araya geldi. 

Dün İstanbul Dijital Kültür ve Sanat Vakfı'nın sponsorluğunda gerçekleşen İş ve Teknoloji Liderleri Buluşması'nda sektörün önde gelen isimleri tecrübe ve başarı örneklerini paylaştı. Turkcell Servis ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Akbank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Özlü, Forrester Research Baş Analisti Paul Jackson ve Songphonic Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kent dünyadaki yenilikçi uygulamaları paylaşırken, bilişim teknolojilerinin şirket gelişimlerindeki sırlarını da ele aldılar. 

İş ve Teknoloji Liderleri Buluşması'nın sunuşunu yapan Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Behçet Envarlı, bilişim teknolojilerinin gerek özel gerekse kamu sektörlerinde iş yapış modellerini belirlediğini, değişimin temel anahtarı olduğunu vurgularken sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde olunması gerektiğine değindi.
İş ve Teknoloji Liderleri Buluşması'nın açılış konuşmasını yapan İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir ise, zorlu iş dünyasında ayakta kalabilmek ve azalan fırsatlarla artan ekonomik tehditlere karşı tek metodun işini yeniden keşfetmek olduğunu belirtirken, Bilişim Zirvesi '08'de konferansların ana gündeminin 'İşini Yeniden Keşfet' olacağını ifade etti.

TÜRKİYE'DE MOBİL İNTERNET KULLANIMINDA YÜZDE 300 ARTIŞ 

İş ve Teknoloji Liderleri Buluşması'nda açılışında konuşan Turkcell Servis ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar da, Türkiye'de mobil internet kullanımının son 1 yıl içerisinde yüzde 300 arttığını, bu verinin yeni bir neslin gelişmekte olduğunun açık göstergesi olduğunu belirtti. 

Bayrakdar şöyle konuştu: "Dünyada 3,5 milyar GSM abonesi var. Saniyede 2 milyar e-posta, 1 milyar anında ileti gönderiliyor. Bu durumda son kullanıcılara kesintisiz ve sürekli kendini yenileyen hizmetler sunmak durumundasınız. Önceleri dış kaynak kullanılmak suretiyle yaptığımız teknoloji yatırımlarını artık Turkcell Teknoloji bünyesinde gerçekleştiriyoruz. Bu bize maliyet açısından büyük fayda sağladı. Örneğin bugün 36 bin abone ile dünyanın en hızlı gelişen cep telefonu ile ev telefonunu birleştiren homezone teknolojisi ile Ev Turkcell 200 bin dolara Turkcell Teknoloji tarafından geliştirildi. Zamanın ve değişimin ihtiyaçlarını hızla karşılamak durumundayız." 

Bağımsız endüstri analiz firması Forrester Research'ün Baş Analisti Paul Jackson Türkiye'nin küresel erişimde 12. sırada yer aldığına ve ülkedeki genç nüfusun bunda önemli bir payı olduğunu söyledi. 

İş ve Teknoloji Liderleri Buluşması'nın konuk konuşmacılarından Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, "Bilişim sektörüne gerekli yatırımları yapmamış olsaydık kendi sektörlerimizde bir yerlere gelemezdik. Geleneksel yapıda kalırdık diye düşünüyorum. Ama bugün bir tuşla Türkiye'deki 1800 mağazamızı görüyoruz. Bir tuşla tüm ürünlerimizi tüm dünyaya duyurma imkânımız var ve bir tuşla hangi üründen, hangi marka, hangi renk, ne kadar ürettiğimizi anında görme imkânımız var. Tabii ki tüm bunlar bize çok önemli bir gelecek rotası sunuyor. Dolayısıyla bilişime yatırılan bilinçli yatırımlar hiçbir zaman boşa gitmemiştir. Boydak Grubu olarak bütçelerimizin ciddi bir kısmını bilişim yatırımlarına harcıyoruz. Gerek donanım, gerekse yazılımlar konusunda harcamalar yapmaktayız. Grubumuzun da iş alanlarını bu alanda daha da geliştirmek düşüncesindeyiz. Özellikle Anadolu Finans'a yaptığımız bilişim yatırımı bankamızı katılım bankacılığında Türkiye'nin lideri konumuna getirdi" dedi. 


"DEĞİŞİMİN ANAHTARI KURUMSAL DNA" 

PC'lerde kullanılan 3 boyut teknolojisinin yaratıcısı 3Dlabs Ltd. eski Başkanı, Songphonic Records'un CEO'su Osman Kent, kurum kimyasının önemine değindi: "3Dlabs kurulduğu günden bu yana 25 sene geçti. Bu süre zarfında satış, halka açılma, devretme gibi farklı kilometre taşlarında kurumsal DNA'sından aldığı güçle direndi, "yapabiliriz" felsefesiyle ayakta durdu. Güçlü ve sadık bir ekip ile teknolojide devrim yarattık. Bugün 3Dlabs halen kemik kadrosuyla Creative bünyesinde yaşamını sürdürüyor ve odak noktası olan 3 boyut teknolojisinde yenilikler yaratmaya devam ediyor" dedi. 

Oturumda son olarak konuşan Akbank Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Özlü, Türkiye'de iş yapış modellerini yeniden şekillendiren teknolojinin hem kurumlar hem de ülke için bir strateji olarak konumlanması gerektiğini belirtti. Büyüme ve farklılaşma sırrının bilişim teknolojilerini stratejik bir fonksiyon olarak algılamaktan geçtiğini belirten Özlü, "Bilişim teknolojilerini bu şekilde benimsemek yeni fırsatlar oluşturacak, iş üretimini artıracak ve müşterilere yeni kanallardan ulaşmanın kapılarını açacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 23:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?