30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tekstil deposunda ilginç hırsızlık

Şişli'de bir tekstil deposuna giren kar maskeli hırsızlar, depo bekçisini domuz bağı yöntemi ile bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra kasada bulunan bin TL'yi aldı.

Hırsızlar kendilerini gören kamyon şoförünü de öldürdükten sonra kiraladıkları otomobille olay yerinden kaçtı. Otomobilin plakasını tespit eden polis ekipleri, hırsızları kısa sürede yakaladı.

Edinilen bilgilere göre, Şişli Ayazağa'da bulunan bir tekstil deposuna 9 Ocak sabahı hırsız girdi. Kiraladıkları otomobille depoya gelen 4 hırsız kar maskesi takarak içeri girdi. Depo bekçisini 'domuz bağı' denilen yöntemle bağlayarak etkisiz hale getiren hırsızlar ardından depodaki kasaya yöneldi. Kasayı açan hırsızlar içindeki bin TL'yi aldıktan sonra kaçmaya hazırlanırken, depoda görevli kamyon şoförü Necmettin Arda'yı kendilerini gördüğünü fark etti.

Bunun üzerine kamyon şoförü Necmettin Arda'yı öldüren hırsızlar daha sonra kiraladıkları otomobille olay yerinden kaçtı. Polis olayın ardından depoda araştırmalar yaparken, görgü tanıklarının bilgisine başvurdu. Görgü tanıklarından hırsızların kaçtığı aracın plakasını alan Şişli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri araştırmalarını plaka üzerinden sürdürdü.

Otomobilin bir şirketten kiralandığının belirlenmesinin ardından ise hırsızların isimlerini tespit edildi. Ardından şahıslara yönelik takip başlatan Asayiş Büro Amirliği ekipleri hırsızları kısa sürede yakaladı.

Yakalanan Murat G., Yusuf E., Yaşar Ö. ve kardeşi Oktay Ö. daha sonra Şişli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi. Zanlıların sorguya alınmasının ardından kamyon şoförü Necmettin Arda'yı öldüren kişinin Oktay Ö. olduğu tespit edildi.

Sorgu ve işlemleri tamamlanan hırsızlar Şişli Adliyesi'ne sevk edildi

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?