30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tekstilcilerin kabusu hırsızlık çetesi

Tekstil atölyeleri, depolar ve toptancıların araçlarından çaldıkları giysileri önceden anlaştıkları kadınlara uygun fiyata satan hırsızlık çetesi çökertildi.

Şebekeye yönelik düzenlenen operasyonlarda olayla ilgisi olduğu ileri sürülen 34 kişi yakalanırken, sorgularının ardından 6 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri gelen ihbarlar üzerine bir hırsızlık çetesine yönelik takip başlattı. Yapılan takip sırasında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir şebekenin, tekstil atölyeleri, depolar ve toptancıların araçlarına girerek, tekstil ürünlerini çaldıkları belirlendi. Şebeke üyelerinin çaldıkları giysileri, önceden anlaştıkları 9 kadına uygun fiyata sattıkları tespit edilirken, kadınların ise bu giysileri semt pazarları ve sokak aralarında satışa sundukları öğrenildi.

Ardından harekete geçen polis ekipleri, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Fatih, Beyoğlu, Şişli, Eyüp ve Esenler ilçeleri ile Çanakkale'de önceden belirlenen toplam 47 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 34 kişi yakalanırken, yapılan aramalarda; 1 adet kaleşnikof marka uzun namlulu piyade tüfeği, 1 adet dolu şarjör, 16 adet dolu fişek, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, bin 950 gram uyuşturucu, 100 bin TL değerinde çalıntı kadın iç çamaşırı, 10 bin TL değerinde çalıntı erkek kazağı, 6 çuval çocuk giysisi, 500 adet etek, 90 adet abiye, 25 adet halı, 6 koli erkek tişörtü ele geçirildi.

Yakalanan zanlılar Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanırken, 6 kişi serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan 26 şüpheli Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilirken, zanlıların, "Biz çete değiliz" şeklinde bağırdıkları görüldü. Öte yandan gözaltına alınan 2 çocuğun ise sorgusunun devam ettiği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:04:10
Güncelleme :5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?