1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Telefonla arayan esrarengiz kadın

Emirgan’da denizde cesedi bulunan liseli Aykan’ın babası Hakim Aka, "Salı veya çarşamba günü kayıp oğlum Aykut’un evde bıraktığı telefonu çalınca açtım. Bir kadın, ’Başkasının telefonuna bakma’ diye bağırıp telefonu kapadı" dedi. Aykut’un telefonundaki 6 aylık kayıtlar ile arayan kontörlü telefonun kime ait olduğu araştırılıyor.

SAMANDIRA Osmangazi Mahallesi’nde oturan Aka Ailesi’nin Samandıra Lisesi 9. sınıf öğrencisi çocukları Aykut Aka (16) ile Aykan Aka (15) 19 Kasım Pazartesi günü, sabah erken saatlerde "Okulun bahçesinde ders çalışacağız" diyerek çıktı. Bir daha haber alınamayan kardeşlerin küçüğü Aykan’ın cesedi önceki gün Emirgan Sahili’nin 10 metre açığında, 4 metre derinlikte bulundu. Aykan’ın sırtındaki okul çantasının ise bordür taşları ile dolu olduğu ortaya çıktı. Aykut Aka’dan ise haber alınamadı.

İntihar süsü verilmiş

Aykan’ın ölüm haberi Aka Ailesi’nin evine ateş düşürdü. Olayın intihar süsü verilmiş cinayet olduğunu iddia eden baba Hakim Aka, "Çocuklarımın bir sorunu yoktu. Birileri bir şekilde çocuklarımın beynine girdiğini düşünüyorum. Bu çocukların aklını nasıl çeldilerse çelmişler. Belki kötü bir amaç için kullanmak istediler, onlar da reddedince böyle oldu. Oğullarım intihar süsü verilerek öldürülmüş olabilir" dedi. Çocuklarının tarikata girmiş olabileceklerine yönelik iddiaları da yalanlayan Hakim Aka şöyle konuştu: "Okuldan eve gelen, derslerinde başarılı, mahallenin dışına çıkmayan çocuklar. Emirgan neresi bilmezler. İntihar edeceklerse neden Üsküdar veya Kadıköy değil. Ben namaz kılmam, oruç tutmam ama çocuklarım her Müslüman gibi dini gereklerini yerine getiriyordu. Bunun bir tarikata çekilmek istenmesine anlam veremedim. Salı veya çarşamba günü Aykut’un evde bıraktığı telefonu çaldı. Açtığımda, genç bir bayan, ’Sen niye bakıyorsun’ diyerek kızıp kapattı. Daha sonra, aynı numarayı ben aradım. Bu kez sesinden daha yaşlı olduğunu anladığım bir başka kadın açtı. Durumu anlatınca, o da ’Bizi niye arıyorsun’ diyerek kızıp kapattı. Daha sonraki aramalarda bu numaraya ulaşamadık. Numarayı jandarmaya bildirdim." Aykut’un telefonundaki 6 aylık kayıtlar ile arayan kontörlü telefonun kime ait olduğu araştırılıyor.

Evde CD bulundu

Yazın evlerine 300 metre yakındaki Kocatepe Camii’ndeki Diyanet’in Kuran Kursu’na giden Aka kardeşlere ait eşyaların arasında bulunan dini içerikli notlarda peygamberlerin hayatı ve hangi kavimlere ait olduğunun yazıldığı görülmüştü. Evde, "Ölüm bizi çağırıyor" yazılı CD de bulunmuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 15:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?