6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Teleperformance Metis'in % 75`ini aldı

METİS'İN YÜZDE 75'İNİ TELEPERFORMANCE SATIN ALDI

İstanbul'da 2, Uşak'ta 1 adet olmak üzere toplam 3 çağrı merkeziyle hizmet veren Metis'in yüzde 75'ini dünya lideri çağrı merkezi Teleperformance firması satın aldı.

Türkiye'de çağrı merkezi hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve Avrupa standartlarında CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) hizmeti vermek üzere, Metis'in yüzde 75'inin Teleperformance tarafından satın alındığı belirtildi. Teleperformance, dış kaynak kullanımına dayalı çağrı merkezi pazarında müşteri deneyiminin yönetilmesinde dünyanın bir numaralı firması konumunda bulunuyor.

100 bini aşkın çalışanı ve 267 çağrı merkezi olan Teleperformance, yılda 1,5 milyarın üzerinde müşteri çağrısına yanıt veriyor. Metis ise operasyonlarını, İstanbul'da 2 ve Uşak'ta 1 adet olmak üzere toplam 3 çağrı merkezinden yürütüyor ve yaklaşık 900 kişiyi istihdam ediyor.

Teleperformance EMEA Başkanı Norberto Varas, Metis ile yapılan anlaşmayla ilgili olarak, "Teleperformance olarak, Metis ile birlikte Türkiye'de hizmet vermek bizim için bir ayrıcalıktır. Türkiye'ye geliş sürecimizde birçok firmayla görüştük ve kapsamlı araştırmalar yaptık. Metis, profesyonel çalışma biçimi, başarıları, çağrı merkezi sektöründeki yeri ve en önemlisi de üstün nitelikli yönetici kadrosuyla bizi çok etkiledi ve aramızda müthiş bir sinerji doğdu. Buradan elde edeceğimiz verimi, müşterilerimizin ihtiyacı doğrultusunda ve Türkiye'de istihdam sağlayacak şekilde kullanacağımız için çok heyecanlıyız" dedi.

Metis Genel Müdürü Aslıhan Tan ise "Metis'in 15. yaşını kutladığımız 2010 yılında bir Avrupa devi tarafından Türkiye pazarında stratejik ortak olarak seçilmenin gururunu taşıyoruz. Dünyanın en büyük çağrı merkezi firması olarak tanınan Teleperformance, kusursuz hizmet için global düşünüp yerel hareket etmek gerektiğine inanıyor. Biz de bu anlayış doğrultusunda, aynı kadroyla müşterilerimize kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz ve daha da büyüyerek hizmetlerimizi yaygınlaştıracağız. İş birliğimizin tüm taraflar için faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Teleperformance Strateji ve Finans Komitesi Başkanı Jacques Berrebi ise Metis ile yapılan anlaşmayı dünya çağrı merkezi sektöründe örnek bir adım olarak nitelendirdi. Sektörde global bir gücün yerel bir güçle birleşmesinin, hizmet kalitesi ve istihdam anlamında çok büyük avantajlar sağladığını belirten Berrebi, "Bu satın almanın istihdamı önemli ölçüde artıracağına inanıyoruz. Çağrı merkezi işinde, genişleyen müşteri portföyüne paralel olarak çok sayıda kalifiye elemana ihtiyaç duyuluyor. Metis ile birlikte hem müşteri hem de çalışan sayımızı artırmak ilk hedefimiz olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 17:38:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 18:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?