3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

TEM Otoyolu'nda kaza 1 ölü 4 yaralı

TEM Otoyolu Ümraniye mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, yolu şaşıran bir sürücünün kullandığı otomobil, seyir halindeki bir kamyonun önünde metrelerce sürüklendi.

Aracın içinde bulunan 5 kişiden biri olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılar, vatandaşların yardımı ile olay yerine gelen ambulanslara konularak, çevre hastanelere kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre kaza, saat 23.00 sıralarında TEM Otoyolu Ankara istikameti Çamlıca yol ayrımında meydana geldi. 34 ZK 1485 plakalı aracı ile Kavacık istikametinden gelen Faruk Yaman, Çamlıca ayrımında bir anda yanlış yola girdiğini fark etti. Yolunu değiştirmek için aracını sağa yanaştıran Yaman, bu sırada aynı istikametten gelen Erol Eğdemir'in kullandığı 41 F 2728 kamyonu fark etmedi. Büyük bir gürültüyle önündeki otomobile arkadan çarpan kamyon, aracı metrelerce önünde sürükledi.

Çarpmanın etkisi ile otomobilin arka koltuğunda oturan Hatice Yaman, olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araç içinde bulunan Reşat Yaman, Nuriye Yaman ve Fatma Öcalan ise yaralandı. Yaralılar, vatandaşların yardımı ile kurtarılarak, ambulans ve özel araçlarla çevre hastanelere kaldırıldı.


Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Faruk Yaman, dakikalarca otomobiline baktı. Yaman daha sonra polis ekipleri tarafından hastaneye gönderildi. Kamyon sürücüsü Erol Eğdemir ise ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
Öte yandan Kartal D-100 Karayolu üzerinde meydana gelen bir başka kazada, İstanbul istikametine gitmekte olan ve içinde tutkal yapımında kullanılan sitre isimli kimyasal bulunan 41 L 3739 plakalı TIR yoldan çıkmak suretiyle, yan yattı. Olayda sürücü Müceddin Demir hafif şekilde yaralandı. Ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Demir, tedavi altına alındı. Bu arada TIR'ın tehlikeli madde taşıdığının öğrenilmesi üzerine polis ekipleri, D-100 Karayolu'nu ve yan yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin köpük sıkması ile tehlike atlatıldı.
Kazalarla ilgili soruşturmaların sürdüğü bildirildi

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 08:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?