4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

TEM otoyolunda kaza

İstanbul TEM otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışı Edirne istikametinde, hacılara ait malzemeleri taşıyan bir otobüsün seyir halindeki limon yüklü kamyona arkadan çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.


Kazada, otobüste bulunan 1'i kadın 3 kişiden, ön koltukta oturan Mehmet Satı Acar öldü. Otobüste sıkışan Mehmet Acar'ın eşi ve sürücü, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu kurtarılabildi.


Edinilen bilgiye göre, daha önce uçakla yurda dönen hacılara ait eşyaları taşıyan Mehmet Şerif Ertunç yönetimindeki 34 TF 3005 plakalı otobüs, dün saat 23.00 sıralarında Tem Otoyolu Levent sapağına geldiğinde, yoğun yağışın da etkisiyle duramayarak, önde seyreden Mehmet Akın yönetimindeki 33 EY 063 plakalı, limon yüklü kamyona arkadan çarptı. Kazada otobüs sürücüsü Ertuç, yanında bulunan Mehmet Acar ve Acar'ın eşi Zikriye Acar otobüste sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar itfaiye ve polise haber verdi.


İtfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar Mehmet Satı Acar hayatını kaybetti. Sürücü ve Zikriye Acar ise kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürürken, hemen önündeki koltukta feci şekilde can veren eşini gören kadın isyan etti. "Daha ne bekliyorsunuz kurtarın beni" diye bağıran kadını itfaiye erleri sakinleştirmeye çalıştı.


Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından önce sürücü, ardından da kadın sıkıştığı yerden kurtarılarak ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Zikriye Acar ve hayatını kaybeden eşinin hacdan döndükleri ve çocukları tarafından karşılanacağı öğrenildi.


Kazaya karışan kamyon sürücüsü kazanın nasıl meydana geldiği sorusunu cevapsız bırakırken, polis tarafından gözaltına alınarak Levent Polis Merkezi'ne götürüldü. Kazada hayatını kaybeden Mehmet Acar'ın cenazesi adli tıp morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle Tem Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında uzun kuyruklar oluştu. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 03:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?