3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

TEM otoyolunda zircirleme kaza

İstanbul'da sabah saatlerinde meydana gelen buzlanmalar nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi. Özellikle yüksek ve rüzgara açık kesimlerde meydana gelen kazaları önlemek için polis ekiplerinin çabaları da yetersiz kaldı. 

İstanbul'da aşırı buzlanma ve don zircirleme kazalara neden oldu. Yüksek ve rüzgara açık kesimlerde meydana gelen kazaları önlemek için görev yapan polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar da yetersiz kaldı. Okmeydanı Sadabad Viyadüğü üzerinde kazazedeye yardım etmek isteyen yayaya buzlanma nedeniyle kayan bir otomobil çarparak yaralanmasına neden oldu.Bu kazanın ardından buzlanma nedeniyle viyadük üzerinde seyreden araçlar da kaza yaptı. Onlarca aracın birbirine girdiği kazada 4 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza saat 05.00 sıralarında Okmeydanı Sadabad Viyadüğü üzerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde Okmeydanı TEM bağlantı yolu Sadabad viyadüğü üzerinde aşırı buzlanma nedeniyle onlarca araç kaza yaptı. Tuzlama ekiplerinin gecikmesi, kazaların artmasına neden oldu.
Viyadük üzerinde kayarak bariyerlere çarpan otomobilde bulunan sürücüye yardım etmek isteyen Hüseyin İnce (35), kayan bir aracın çarpmasıyla ağır yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan İnce, Okmeydanı SSK Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazaya karışan araç sürücüleri, tuzlama ekiplerinin gecikmesine tepki gösterdi. Polis ekipleri de viyadük üzerinde hızla ilerleyen araçlara siren ve megafonlarla uyarılarda bulundu. Bazı araçlar uyarılar üzerine kaza yapmaktan son anda kurtuldu. Kaza sonrası olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesine ait tuzlama araçları gelerek çalışmalar yaptı.
 
Öte yandan İstanbul'un çeşitli bölgelerinde çok sayıda araç, buzlanan yolda kayarak zircirleme kazalara karıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 10:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?