1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

TEMA 15 yaşında

Çok genç ve ülkenin köklü kurumları arasında sayılan TEMA Vakfı, 15. yıl dönümünü TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın katılımıyla 5 Eylül'de düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak.

TEMA Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 15. yıldönümünün TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın katılımıyla 5 Eylül'de düzenlenecek olan '15. Yıl Gecesi' ile kutlanacağı bildirildi. Ülkemizin erozyon ve çölleşme tehlikesini TEMA Vakfı'nın verdiği eğitimler, kampanyalar, yayınlar ve medya aracılığıyla kamuoyuna anlattığını belirten TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı A. Nihat Gökyiğit, "15 yıl içinde verilen eğitimlerle 2 milyonun üzerinde kişiye ulaşıldı ve vakfın 327 bin kayıtlı gönüllüsü oldu.

TEMA ülke genelinde 555 temsilcisi ve gönüllü sorumlusu, TEMA Almanya ve TEMA Hollanda kardeş vakıflarıyla gücünü tabandan alıyor. Toplumun tamamı artık erozyon ve çölleşme konusunda bilinçlendi ve doğal varlıkların önemini kavradı. Daha fazlası da gerekli şüphesiz, ancak çok yol alındı. Kuraklığın, çölleşmenin ve sellerin bütün şiddetiyle günlük hayata yansıdığı bu günlerde, halkın ilgisi konunun üzerinde" dedi.

Önemli olanın halkın tepkisini göstererek önlemesi, çölleşmenin önüne geçilmesi, su ve bütün doğal varlıkların korunmasına yönelik toplumsal değişimlerin gerçekleşmesi gerektiğini söyleyen Nihat Gökyiğit, "TEMA Vakfı bu amaçla 40'ın üzerinde proje gerçekleştirdi ve bu uygulamaların nasıl olabileceği konusunda somut örnekler üretti. Bu örnek uygulamalara yenileri eklenirken ortaya konulanların bir devlet politikası olması gerekir. Bu çalışmaların politikaları değiştirmesi ve halkımızca benimsenen uygulamaların gerçekleşmesi için çabalarımıza devam ediyoruz. TEMA Vakfı 15 yıl evvel başlayan mücadelesini her geçen güçlenerek sürdürüyor. En son hazırlamış olduğu iyi yönetim beyanıyla da kurumsal yapısını güçlendirmiştir. TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan'ın yüksek himayelerinde yapılacak olan TEMA 15. Yıl gecesini gelin sizinle 5 Eylül'de kutlayalım ve TEMA hareketine katkı koyanları hep beraber onurlandıralım" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 17:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?