3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

TEM’de can pazarı: 4 ölü

TEM Otoyolu Büyükçekmece mevkinde yoğun sis nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 22 aracın çarpıştığı, 4 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı belirtildi. Kaza nedeniyle, TEM Edirne istikameti trafiğe kapandı.

İstanbul'dan Edirne yönüne seyir halinde olan bir kamyon, sabah saatlerinde Beylikçayır Viyadüğü üzerinde, yoğun sis nedeniyle önünde giden otobüse çarptı. Arkadan gelen araçlardan bazıları önlerinde kaza olduğunu fark ederek yaklaşık 200 metre mesafede durabilirken, bu araçlara ise arkadan gelen diğer araçlar vurdu.

Karşı şeritte ilerlerken kazayı görerek yavaşlayan araçlar arasında da çarpışanlar oldu.

Toplam 22 aracın karıştığı kazada, 4 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Yaralı ve ölüler, olay yerine ulaşan ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Otomobili bir otobüs, kamyon ve bariyer arasında sıkışmasına rağmen kazayı yara almadan atlatan otomobil sürücülerinden Cihat Bektaş, olayı şöyle anlattı:

“Yoğun sis vardı. Önümde kaza olduğunu tahmin ederek durdum. Bu sırada araçta bulunan arkadaşım Hakan Karadeniz, 'Çabuk araçtan in, arkadan gelenler duramıyor' diye bağırdı. Bunun üzerine aracı terk ettik. Arkadan gelen araçlar hem birbirlerine hem de otomobilime vurdu.”

Bu arada, kaza sırasında bir otobüs, kamyon ve bariyer arasında sıkışarak hurdaya dönen otomobilde bulunan bir kişiye ait ceset, olay yerine ulaşan vinç ve çekiciler yardımıyla araçların çekilmesi ve otomobilin bazı bölümlerinin itfaiye ekiplerince kesilmesiyle çıkartıldı.

TEM Otoyolu İstanbul-Edirne istikametinde trafiğin tamamen durduğu kaza yerinde araçların çekilmesi işlemleri sürüyor. Diğer yöndeki ulaşım ise kısmen sağlanabiliyor.
AA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 16:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?