4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Teravihe giderken ambulans çarptı

YENİBOSNA'da teravih namazına gitmek için evden çıkan 80 yaşındaki Mustafa İnci'ye ambulans çarptı. Kazayı yapan ambulansın sürücüsünün şoför değil tamirci olduğu, ehliyetinin bulunmadığı ve aşırı hız yaptığı öne sürüldü. Durumu ağır olan İnci'nin hayati tehlikesi devam ederken, gözaltına alınan sürücü R. G.'nin başka bir ambulansla yarıştığı da iddia edildi.


Dün gece Ahmet Yesevi Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan Mustafa İnci, 34 VZ 0963 plakalı ambulansın altında kaldı. Çevredekilerin iddiasına göre birbiriyle yarışan ve çok hızlı olan iki ambulanstan biri minibüsün arkasından çıkan Mustafa İnci’yi fark edemeyerek çarptı.


Ambulanstan inen sürücü R. G., “Yandım ben. Şimdi ne yaparım” diyerek şoke oldu. Ambulansta yalnız olan ve üzerinde resmi elbise bulunmayan, ayrıca ehliyetsiz olduğunu da söylediği iddia edilen ambulans sürücüsü, çevredekilerin ısrarıyla yaşlı adamı ambulansa alarak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi.


AMBULANS İÇERİSİNDE SAĞLIK GÖREVLİSİ YOKTU


Bir görgü tanığı, ambulansın çok süratli olduğunu belirterek, “130-140’la geliyordu ambulans, çok süratliydi. Aracı kullanan kişi de ambulans sürücüsü değilmiş, tamirciymiş.


Kaza olduktan sonra sürücüye yaralıyı alalım ambulansla hastaneye götürelim diye ısrar ettik, yaralıyı ambulansa bindirdik, ancak ambulans içerisinde sağlık ekibi yoktu. Yaralıya ilk müdaheleyi ben yapmaya çalıştım. Adam tamirciyse araçla kontrol yapıyorsa bile o yolda o hızla kontrol yapılmaz” dedi.


TERAVİH NAMAZINA GİDERKEN KAZA OLDU


Olay yerinin karşısındaki bir dükkan sahibi ise iki ambulansın da çok süratli olduğunu vurguladı, şunları söyledi:
“Akşam servisinden sonra iki ambulans geçti, teravihe giden yaşlı adam minibüsün arkasından çıkınca arkadan gelen ambulans çarptı. Ambulansın sirenleri açıktı. Yaralıyı kendisine çarpan araçla hastaneye gönderdik. Çok hızlı geliyordu. Ambulansta sadece sürücü vardı. İki ambulans da çok hızlıydı.”


İKİ AMBULANS YARIŞIYORMUŞ


Mustafa İnci’nin oğlu Vuslahattin İnci ise, hukuk mücadelesi vereceklerini belirterek, “Haber aldığımda babamı hastaneye kaldırdıklarını söylediler. Babam teravihe giderken kaza olmuş. Bana iki ambulansın yarış yaptığını ve birisinin babama çarptığını söylediler. Çarpan sürücünün ehliyeti yokmuş sanırım. Ben bu işin peşini bırakmayacağım, beni yaktılar” dedi.


Ambulans şoförü R.G., hastane polisi tarafından gözaltına alınıp 75'inci Yıl Polis Merkezi ekiplerine teslim edilirken, Mustafa İnci ilk müdahalenin ardından Özel Güngören Hastanesi’ne sevk edildi. İnci’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. R.G'nin bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 12:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?