30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Terim basın toplantısı düzenledi

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanya karşısında yarın sahaya 11 cesur yürek süreceğini belirterek, "Herkes yarın Ali Sami Yen'de sonuna kadar galibiyeti isteyen, kovalayan, istediği sonucu almak için mücadele eden bir milli takım görecek" dedi.


Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Herkesin yarın Ali Sami Yen'de farklı bir milli takım göreceğini ifade eden Terim, "Yarın Ali Sami Yen'de farklı bir Milli Takım göreceksiniz, sonuna kadar galibiyeti isteyen, kovalayan, istediği sonucu almak için mücadele eden bir milli takım göreceksiniz. Sabrımızı becerimizle birleştireceğiz. Oyuncularıma sonuna kadar güveniyorum. Ben sahaya 11 tane cesur yürek süreceğim.
Stattaki seyirci ile birlikte sahadaki 11'in sayısı 23 bin olursa daha da etkili olacaktır. Öyle bir takım göreceğinize emin olabilirsiniz, ancak bu şekilde kazanabiliriz'' diye konuştu.

Yarınki maçta sabrın hem fizik hem teknik açıdan kendilerine çok yararı olacağını dile getiren Terim, "Set oyununda acele ediyoruz, set oyununda sabır gerekir. Bir yeri açmak için uğraşıp olmuyorsa, başka yere dönersiniz, bu da sabır gerektirir. İspanya'nın kendi sahasında yaptığı birçok pası bir burada yapsak ıslıklanabiliriz. Ben seyircilerimizden de sabır istiyorum. Acele edersek, sonu kargaşa olabilir. Setteyken sabırlı olmamız fizik ve teknik olarak bizim açımızdan önemli bir artı olacaktır.


Geçtiğimiz maçta oyuncularım taktik anlayışa gol yiyene kadar uydular. Golden sonraki o umutsuzluk bize yakışmadı. Pes etmek bizim tarzımız değil. Hiç umudu olmayan hedefi olmaz. Biz hep böyle devam etmiştik. Şimdi hem umutluyuz ve her zamanki gibi pes etmeyeceğiz. Sabırlı olmak çok önemli'' dedi.


Milli Takım'ın iki kez aynı rakibe üst üste yenilmediği istatistiği hatırlatıldığında ise Terim, "Biz de bu istatistiği boşa çıkartmamak için uğraşacağız, ümit ederim ki öyle olur. Öyle olması için tüm gücümüzü ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.
Semih Şentürk'ün geçtiğimiz maçta kenara almasının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Terim, "Oyuncular çıkar girer, yaptığım tercihler bana aittir. Ekonomik oynamadığımız ve daha çok İspanya'nın ayağında top olduğu için bir hamle yaptık. Bizim en taze ve sağlam anımızda İspanya'yı vurmayı planladık. Sahada ekonomik olma anlamında bir orta saha oyuncusunu oyuna aldık. Müsaade etsinler de taktik işlerini bize bıraksınlar, başkasına göre hatalı olabilir saygı duyuyorum. İspanya bir santraforadönecekmiş diye haberler geliyor, bizim basın olsa 'İspanya bir santrafor mu oynar' der. Orada öyle bir şey yok. Semih'i kenara almayabilirdim ama Nihat'ın sahada kalmasını istedim" dedi.


"Türk Milli Takımı çok iyi yerlere gelmiş ki, İspanya'yı yenemeyince eleştiriliyoruz" diyen Terim, "Ben bunu 20 sene önce söylediğim için ileri görüşlü olduğumu düşünüyorum. Bunları duymak sevindirici tabi. 30 maç yenilmemiş, dünya sıralamasında birinci bir takımı evinde o taraftarının önünde yenemeyince eleştiri geliyorsa, bundan mutlu olmak gerekiyor" diye konuştu.


İspanya'nın artı ve eksi yönlerinin sorulması üzerine Terim, "Çok önemli bir süreçte devamlı kazanmanın önemli bir güveni var. Özellikle ferdi yeteneği yüksek oyunculara sahipler. Böyle bir takımın şu tarafı güçlü, şu tarafı güçsüz demek yanlış olur. Takım olarak iyiler, şu tarafı eksik diyecek bir şeyimiz yok" dedi.
İspanya maçının Ali Sami Yen'de oynanmasını da değerlendiren Terim, "Statü gereği bir saha çok önce belirlenir. En az üç ay önce bildirmek gerekir. Kadıköy ve İnönü'de maçlar yaptık şimdi de Ali Sami Yen'de oynuyoruz. Zemini neden iyi bir stat derseniz, İspanya bizi en iyi stadı, en güzel tesislerinde ağırladı. Zemini kötü yerde, havası soğuk yerde oynayalım demek bize yakışmaz, biz bunları çok önceden aştık. Biz en güzel şekilde misafir edeceğiz, en iyi saha şartlarını kendilerine sağlayacağız.

Bu durumda kazanırsak çok mutlu oluruz, bunun dışında bir kazancın ben kazanç olduğunu düşünmüyorum. Artık dünya literatüründe böyle düşünceler çok geride kaldı. Her rakibimiz için elimizden gelen en güzel şeyleri yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Böyle tuzaklar futbolda hoş değil, iyi oynayan kazanmalı.
Dünya Kupası'na gitmek istediklerini, bu isteği de başaracaklarından hiç şüphesinin olmadığını kaydeden Terim, "Bosna Hersek'in Belçika'yı yenmesiyle 9 puana geldi. Bir defa bu akılda yoktu, ama bu grupta sürprizler devam edecek. Yarından sonra İspanya ile bir daha oynamayacağız, diğer rakiplerimiz oynayacak. Biz umudumuz kaybetmeyeceğiz, Afrika'da oynanacak Dünya Kupası'na gitmeyi istiyoruz ve bu isteğimizi de başaracağımızdan hiç bir şüphem yok. Şu gün itibariyle henüz 5 maç yaptık, 5 maçımız daha var"
ifadelerini kullandı.


İlk maçın yıldızlarından Ramos'un Real Madrid'de müthiş oynadığını anlatan Terim, ''İlk maçın galibi Ramos olabilir ama burada Arda'ya çok güveniyorum. İnanıyorum ki sahada Ramos yerine Arda'yı seyredeceğiz'' dedi.
Taraftarlara da seslenen Terim, "Kendi sahamızın ve seyircimizin bir avantajı olması lazım, bu oyunu hep birlikte oynayacağız. Onların sağladığı coşkunun bizlerle birleşmesi lazım. Tıpkı sahadakiler gibi tribündeki seyircilerin de oyuncularımız gibi sabırlı olması çok önemli. Oyun 0-0'dayken bile İspanyol seyircisi paslaşmalarda oley çekebiliyor. Oyuncularım maç bitince zaten onları coşturacaklardır. Bize gönül veren, bize destek veren bizimle coşan ve sevinen yurtiçinde ve yurtdışında yüreklerindeki milli takım sevdasını bizlerden esirgemeyen yarın akşam bizim maç kadromuz olacak. Maç kadromuzu 80 milyon olarak açıklıyorum" diye konuştu.


İspanya maçını kazanmaları halinde tarihi değişime gitmiş olacaklarını kaydeden Terim, "Marco bizim çok yükümüzü çekmiş, Avrupa'nın en önemli orta saha oyuncularından bir tanesi, ben yine ondan çok önemli bir performans bekliyorum. Ben maçtan bugüne kadar ilk defa konuşuyorum, bugün gazetelerde çıkan sözler bana ait değil. Ama tabi yenersek bir tarihi değişime gitmiş oluruz. Çünkü 30 maçlık bir seri sona ermiş olacak. Sevilla'nın başına geçeceğim konusuyla ile şu an ilgilenmiyorum. Şu an sadece İspanya
maçını düşünüyorum, diğer konuları sonra konuşuruz. Hepimizin Allah yardımcısı olsun" dedi. Terim, Emre Aşık'ın durumunun belirsiz olduğunu sözlerine ekledi

İha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?