7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Terör operasyonu: 28 gözaltı

İstanbul'da yasa dışı terör örgütü adına 18 ayrı eyleme karıştıkları belirlenen 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 10 Temmuz'da Gaziosmanpaşa'da çıkan olaylarda polise molotofkokteyli fırlattan zanlılar da bulunuyor.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler yasadışı terör örgütüne yönelik 09-12 Temmuz tarihleri arasında operasyon düzenledi. Örgüt adına Beyoğlu, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi ve Şişli'de korsan gösteri, araç yakma, molotofkokteylli, havai fişekli ve ses bombalı saldırıları gerçekleştirdikleri belirlenen 28 şüpheli yapılan operasyonlarda gözaltına aldı.

Şahıslarla birlikte 24 adet molotofkokteyli, mermi, şarjör, döner bıçağı, sapan ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında, 10 Temmuz'da Gaziosmanpaşa'da çıkan olaylarda polise molotof ve ses bombalı saldırıda bulunan zanlıların da bulunduğu öğrenildi. Yapılan operasyonlarla birlikte İstanbul'da yaşanan 18 ayrı eylem aydınlatışmış oldu. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 5'i tutuklanırken, geri kalan 12 şüphelinin de bugün adliyeye sevk edildikleri ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 12:04:03
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 12:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?