6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Terör operasyonu: 30 gözaltı

TERÖR OPERASYONUNDAN SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜ

İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK adına korsan gösteri düzenleyerek bazı noktalara molotof kokteyli attıkları belirlenen 30 kişi gözaltına alındı. Şahıslar adliyeye sevk edilirken, yapılan operasyonlar polis kamerası tarafından görüntülendi. Gözaltına alınanlardan birinin, bir siyasi partinin Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğü, 4 kişinin ise 18 yaşın altında olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden yapılan açıklamada, terör, İstihbarat ve ilçe emniyet müdürlükleriyle koordineli olarak bölücü terör örgütüne yönelik 11-14 Şubat tarihleri arasında operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, bölücü terör örgütü adına örgüt içerisinde faaliyet gösteren bazı kişilerin Beyoğlu, Esenyurt, Gazosmanpaşa, Küçükçekmece, Sancaktepe ve Ümraniye'de kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla molotof kokteylli korsan gösteri eylemlerini organize eden, eylemlere katılan ve eylem hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen 30 kişinin eylemlerde kullanılacak malzemelerle birlikte yakalandığı kaydedildi. Gözaltına alınanlardan birinin, bir siyasi partinin Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğü, 4 kişinin ise 18 yaşın altında olduğu belirtildi.

Yakalanan kişilerin üzerlerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda, 70 adet kullanıma hazır molotof kokteyli, 9 adet, molotof kokteyli yapımında kullanılan boş şişe, 7,5 litre molotof kokteyli yapımında kullanılan boş şişe ve molotof kokteylli yapımında kullanılan diğer malzemeler ile 10 adet eldiven, 4 adet maske, 3 adet puşi ve bol miktarda örgütsel fotoğraf yayın ve dokümanın ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, gözaltına alınan kişilerin emniyetteki sorgularında aydınlatılan eylemler şöyle sıralandı:

- 27 Eylül 2009'da Başakşehir'de korsan gösteri düzenleyerek örgüt lehine slogan atılması ve İETT'ye ait bir otobüsün taşlanması.

- 11 Ekim 2009'da Başakşehir'de korsan gösteri düzenlenerek örgüt lehine slogan atılması, müdahalede bulunan kolluk kuvvetlerine taşlı ve molotof kokteyli saldırı yapılması.

- 29 Kasım 2009 tarihinde Şişli'de güvenlik güçlerine ait zırhlı bir araca molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırıda bulunulması çevrede bulunan araçlara ve iş yerlerine taş atmak suretiyle hasar verilmesi.

- 12 Aralık 2009'da Beyoğlu'nda bir siyesi parti irtibat bürosuna taş atılmak suretiyle camlarının kırılması.

- 2 Ocak 2010'da Beyoğlu'nda korsan gösteri düzenlenmesi yasa dışı örgüt lehine slogan atılması ve güvenlik güçlerine havai fişekli ve molotof kokteylli saldırıda bulunması eylemi.

- 16 Ocak 2009 Küçükçekmece'de park halindeki bir aracın kundaklanması.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 17'si, sivil plakalı 2 minibüse bindirilerek Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

TERÖR OPERASYONUNDAN SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 13:10:04
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 13:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?