6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Terör zanlıları adliyeye sevk edildi

İSTANBUL'DA TERÖR OPERASYONU

İstanbul'da, bölücü terör örgütü PKK adına molotofkokteyli korsan gösteri ve bombalı saldırı eylemlerine karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 1'i üniversite öğrencisi 26 kişi adliyeye sevk edildi. Polis helikopterinin havadan, özel harekat ekiplerinin karadan görüntülediği operasyon anı saniye saniye kaydedildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yasadışı örgüt içerisinde faaliyet gösteren ve İstanbul'da Molotoflu, havai fişekli ve ses bombalı eylemleri organize ederek eylemlere katılan 1'i üniversite öğrencisi 2'si çocuk olmak üzere 26 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Başakşehir, Beyoğlu, Sultangazi, Sultanbeyli ve Şişli'de gerçekleştirilen operasyonlarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 92 adet molotofkokteyli, molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemeler, 2 adet puşi, 1 adet beyaz renkli yüz maskesi ile bol miktarda örgütsel dokümanların ele geçirildiği bildirildi.

Yetkililer yakalanan örgüt yandaşlarının "Demokratik Yurtsever Gençlik Hareketi" adı altında faaliyet gösterdiklerini belirtti. İstanbul'da son bir yıl içerisinde 5 ayrı ilçede 16 ayrı eyleme karıştıkları tespit edilen bu kişilerin eylem emirlerini de KCK üzerinden Kandil'den aldıkları belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İSTANBUL'DA TERÖR OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2010 Cuma 12:29:01
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 18:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?