30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Terörün panzehiri baba devlettir'

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, terörün panzehirinin baba devlet olduğunu söyledi.


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerin hain pususu sonucu 9 Mehmetçiğin şehit edilmesi üzerine açıklama yapan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve şehitlerin ailelerine baş sağlığı diledi. Türkiye üzerinde oynanan küresel oyunlara dikkat çeken Prof. Dr. Haydar Baş, AB'ye uyum ve daha çok demokrasi diyerek çıkarılan yasaların terörü azdırıp bu noktaya getirdiğini söyledi.

Terörün vatandaşların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan
beslendiğini ve bundan dolayı tüm vatandaşların açlık, fakirlik ve muhtaçlıktan bir an önce kurtarılması gerektiğine işaret eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, terörün kökünün kazınması için "Baba Devlet" anlayışının hataya geçmesi gerektiğini konuşmasında dile getirdi.


Konuşmasında, "PKK tetikçi, tamam ama azmettirici, tetiği çektiren kim? Türkiye'nin güneyinde devlet kurduran irade hangisi? Bunlarla işbirliği yapanlar kimler?" diye soran BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, BOP projesinin temel amacını açıkladı. "BOP'un asıl hedeflerinden birinin bölgede Kürt devleti kurulması olduğunun altını çizen Prof. Dr. Baş, "Bunu Kürt halkı mı istiyor? Hayır. Onların ilgisi yok. Batılı güçlerin asıl amacı 1980'dan önce yaptıkları gibi Türkiye'de iç savaşmak çıkartmaktır"


dedi. Terörün kaynağının dışarıda olduğunu söyleyen BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: "Birileri bu topraklar üzerinde yaşayan insanları buradan çıkartmak istiyor. Niçin? "Biz bu topraklarda yaşayan insanları buradan çıkaracağız ve buraları kendimize vatan yapacağız" diyor. Bir tanesinin niyeti bu. Diğerinin niyeti ne? Bu coğrafyada senin rahatın olmaması lazım ki, iki yakan bir araya gelmesin ve kendisi için beklediği tehdit unsuru olmasın."


"Bu topraklarda gözü olanlar bizi birbirimize düşürmek istiyor" diyen Prof. Dr. Haydar Baş sinsi planın nasıl uygulandığını da tüm ayrıntılarıyla anlattı. Prof. Baş yıllardan beri Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yuvalanan misyonerlerin fitne tohumları ekerek bu bölücülük ve ayrımcılığı körüklediğine dikkat çektiği konuşmasında, "Bu tohumlar milleti bölme, parçalama ve de bu milleti birbirine düşürme tohumlarıdır" dedi. AB'ye uyum ve daha çok demokrasi diyerek çıkarılan yasaların terörü azdırıp bu noktaya getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Baş şöyle konuştu: "Demokrasi havarisi geçinenler bilsinler ki, bu yutturmacaları millet asla yutmaz. Burada hedef yüce Türk milletidir, Türk toplumudur, devletidir ve coğrafyasıdır. Aklımızı başımıza devşirelim."


BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bu icraatların Milli Ekonomi Modeli'nde yer alan sosyal devlet projeleriyle hayata geçebileceğini ifade etti. BTP iktidarı döneminde vatandaşlık maaşı, ev hanımlarına maaş ve çocuk maaşı gibi projelerin devreye koyulacağını ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş, "bu şekilde devlet baba olacak ve evlatlarını dağa çıkarmayacak" dedi. "Biz inşallah, gücü kuvveti milletimizle beraber elimizde bulundurduğumuz gün göreceğiz ve göreceksiniz ki, bütün bunlar hükümsüz kalacak"


şeklinde konuşan Prof. Dr. Baş şunları söyledi: "Bizim derdimiz vatan, millet ve devlettir. Bunu korumaya mecburuz. Niye? Bak benim oğlum ölüyor. Senin kardeşin ölüyor. Onun torunu şehit oluyor. Biz bunu önümüze koyup tartışmazsak, yapılması gerekenlere yapmaya teşebbüs etmezsek, yeminle konuşuyorum Allah belamızı verir. Bu vatan öyle kolay kolay bize hediye edilmedi."


BTP'nin ortaya koyduğu plan ve projelerle ülkeyi düze çıkaracaklarını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, BTP iktidarında her Türk vatandaşına verilecek vatandaşlık maaşıyla 'Bu ülkeden terörü ve anarşiyi de biz söküp atacağız' diye konuştu. BTP Genel Başkanı şunları kaydetti: "Ben Türk vatandaşıyım diyen herkes vatandaşlık maaşı alacak. Dağa çıkan eşkıya bu parayı almak için şehre inip, 'Ben Türk vatandaşıyım' der mi demez mi? İşte terör böyle çözülür. Terörü çözmek istiyorsan eşkıyayı aşağı indirip adam
edeceksin. Eğitip, cebine para koyacaksın, sırtını giydireceksin. Türkoğlu Türk yapacaksın. Bunu yapacak olan sadece ve sadece BTP iradesidir."

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 14:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?