4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tersane işçileri bu kez halay çekti

İşçi ölümleriyle gündeme gelen Tuzla Tersanesi’nde dün alışılmadık görüntüler vardı. Sertifika programına katılan işçiler daha sonra halay çekerek eğlendi


İşçiler sertifika programının ardından birlikte eğlendi. Tersanede tehlikeli durumları bildiren işçilere ödül verileceği belirtildi.

Birbiri ardına işçi ölümlerinin yaşanmasıyla gündeme gelen Tuzla tersanelerinde, iş güvenliği ve işçi sağlığının uygulanmasıyla ilgili bir sertifika programı uygulandı.
İstanbul Tersanesi, çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim verdi. 150 kadrolu 300 taşeron işçiden oluşan gruba, ağır ve tehlikeli iş kolunda çalışmanın tüm ayrıntılarının öğretildiği programı tüm katılımcılar başarıyla tamamlayınca bir şenlik düzenlendi. İş sağlığı ve güvenliği sertifikalandırma töreninde işçiler halay çekti.


Tersaneler bölgesinde en az ölümlü kazanın yaşandığı işletme olan İstanbul Tersanesi adına konuşan Atilla Çiftçioğlu, bağımsız danışmanlık firmalarından da destek alarak eğitim ve uygulama yaptıklarını söyledi. Çiftçioğlu, “Amacımız mümkünse hiç kazasız gemi üretimi yapmaktır” dedi.
İşçi temsilcisi Zeki Kara ise, “Eğitimlerimiz halen devam ediyor. Kazaya giden yolu kapamak hepimize düşüyor. Sahada çalışırken en etkin denetimi yapıyoruz” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 11:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?