3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tersane işçisinden kapatmaya tepki!

Art arda yaşanan işçi ölümlerinin ardından İstanbul Valiliğinin kapatma kararından habersiz olan işçiler, sabah erken saatlerinde işbaşı yapmak üzere tersane önüne geldi.

İstanbul Valiliği'nin aldığı kararı dün akşam saatlerinde Tuzla Kaymakamlığı'na göndermesinin ardından, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, akşam saatlerinde tersaneyi boşalttıktan sonra, işyerini mühürleyerek faaliyetlerini durdurmuştu.

Kapatma kararından habersiz olan çok sayıda tersane çalışanı, sabahın erkan saatlerinden itibaren işbaşı yapmak için tersane önüne geldi. Kendilerine herhangi bir bilgi verilmediği için geldiklerini ve bu konudaki gelişmelerden habersiz olduklarını söyleyen işçiler, "Haberimiz olmadığı için geldik. Bilseydik gelmezdik. Ancak bu kararın kısmen faydalı olacağına inanıyoruz. Belki işçi eğitimlerin artırılması konusunda etkili olur. Ancak bu şekilde yine biz çalışanlar zarar görüyoruz. Bak tersaneyi kapattılar ve kimse çıkıp da bir sey demedi. Biz ne yapacağız? Bizim faturalarımızı, ev kiramızı kim ödeyecek?" şeklinde tepki gösterdi.

Bazı işçiler ise ölümlerin temelinde cahillik ve iş güvenliği ihmali bulunduğunu ancak bundan tersane sahiplerinin sorumlu tutulmaması gerektiğini belirterek, "Öncelikle bu sektörde çalışan işçiler ve mühendisler de buna dahil. Doğru dürüst bir eğitimden geçirilmedi. Okulda da öğretilmedi. O yüzden bu kazalar oluyor. Ciddi anlamda işçi alınmadan önce bir eğitim verilirse bu iş kazaları olmaz. Yani tersane patronu sana baret veriyor ve tak diyor. Ancak işçi bunu sıcak havada çıkartıyorsa, bunda patronun bir kabahati olmaz" şeklinde konuştu.

İki gün kapatılan Selah Tersanesi önünde işçilerin bekleyişleri devam ederken, polis de kontrollerini artırdı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 14:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?