3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tersanelerde 2 işçi daha öldü

Tersane Gemi Yapım-Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Başkanı Cem Dinç, Tuzla tersaneler bölgesindeki işçi ölümlerine bir yenisinin eklendiğini söyledi.

Dinç, cumartesi günü, Tuzla'daki Selahattin Aslan adlı tersanede montajcı olarak çalışan Hasan Köse'nin (24), oksijen tüpünün patlamasıyla çıkan yangında ağır yaralandığını söyledi.

Dinç, "Patlama sırasında vücudunun yüzde 80'i yanan Köse, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakımda bir süre kalan Köse, yanık tedavisinin gerçekleşmesi için daha sonra Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Burada 3 gün yoğun bakımda kalan Köse, kurtarılamayarak hayatını kaybetti" dedi.

Cem Dinç, Köse'nin, Tuzla tersanelerinde çalışırken hayatını kaybeden 82'nci kişi olduğunu belirterek, cenazesinin, Tuzla Şifa Mahallesi'ndeki Merkez Camii'sinde kılınan namazın ardından toprağa verildiğini kaydetti.

Bu arada bir ölüm haberi de Mersin'den geldi. Mersin Limanı'nda meydana gelen iş kazasında da 1 kişi öldü.

Mersin Limanı'nın 21 No'lu rıhtımında, bir gemiden yapılan maden boşaltımı sırasında, boşaltma işleminde kullanılan ekipman yerde madenleri temizleyen taşeron firma işçisi olduğu belirtilen Menderes Aka'nın (29) üzerine devrildi.

Olay yerinde hayatını kaybeden Aka'nın cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yetkiler, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydettiler.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 11:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?