4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tersanelerde genel greve gidiliyor

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde dün bir işçinin daha hayatını kaybetmesinin ardından, Limter-İş Sendikasının (Liman ve Tersane Bakım Onarım İşçileri Sendikası) 16 Haziran'da yapacağı genel grev için hazırlıklarını hızlandırdı. 

Pazar günü olmasına rağmen, mesaisine devam eden tersane işçisinin ölümü üzerine bir açıklama yapan Limter-İş Sendikasının Genel Sekreteri Kamber Saygılı, son bir ay içerisinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Hayatını kaybeden İhsan Turhan'dan geriye 2 çocuk ve eşinin kaldığını söyleyen Saygılı " Ağır ve tehlikeli işkolları yönetmeliği gereği Pazar günleri zorunlu tatil olması gerekirken, bizler cumartesi-pazar demeden çalışmaya zorlanıyoruz. Bayram demeden, tatil demeden, kuralsız ve kayıtsız. Evet, ağır ve tehlikeli iş kolu yönetmeliği uygulansaydı; kardeşimiz pazar günü çalışmayacak ve aramızda olacaktı. Çabalarımızı görmeyen, taleplerimizi kabul etmeyen hep patronlar oldu. Onlarca kez kapılarına dayandık, taleplerimizi haykırdık, 'ölümleri durdurun' dedik. Sesimizi sadece Türkiye kamuoyu değil dünya kamuoyu duydu, bir tek patronlar duymadı" şeklinde konuştu. 

Saygılı, iş cinayetine kurban giden 98'inci arkadaşlarının ardından sözün bittiği yere tekrar geldiklerini söyledi. 16 Haziran'da genel greve çıkarak "Hepimizi Öldürün" şeklinde seslerini yükselteceklerini söyleyen Saygılı, grevin tüm işçiler için büyük önem taşıdığını ve problemlerin çözümü için etkili bir yöntem olacağını düşündüklerini vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 17:44:14
Güncelleme :10 Haziran 2008 Salı 11:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?