6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

TESİD'te Altay dönemi

TESİD'İN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA C. MÜJDAT ALTAY GETİRİLDİ

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği'nin (TESİD) 21. Olağan Genel Kurulu toplantısında Nortel Netaş Genel Müdürü C. Müjdat Altay TESİD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

Genel Kurula katılan TESİD üyeleri, Türkiye ekonomisinde son derece kritik bir öneme sahip olan elektronik sanayinin sorunları, alınması gereken önlemleri ve derneğin faaliyetleri ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Toplantıda, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması açısından büyük öneme sahip olan elektronik sanayinin, halen 10 milyar dolar tutarında üretim ve 5 milyar dolar tutarında ihracat hacmine sahip olduğu belirtildi. Ancak aynı dönemde 13.5 milyar dolar dolaylarında elektronik sanayi ürünleri

ithalatı yapıldığı göz önüne alındığında sektörün gelişimi için ciddi ve kalıcı adımların atılması gereği vurgulandı.

Türk elektronik sanayi üretiminde en büyük payı yüzde 37 ile tüketici elektroniği alıyor. Telekom ekipmanları yüzde 17, savunma elektroniği ise yüzde 9'luk bir paya sahip.

Genel Kurul'un ardından yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, Nortel Netaş Genel Müdürü C. Müjdat Altay TESİD'in Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Seçimlerin ardından, sektörle ilgili görüşlerini belirten Altay, "Türk elektronik sanayi dünya ölçekleriyle karşılaştırıldığında maalesef henüz istenilen boyuta ulaşamadı. Ancak sektör son derece dinamik bir yapıya sahip. Katma değeri yüksek, inovatif ve ArGe çalışmalarına dayanan, ileri teknolojiler kullanarak tasarım ve üretim yapan firmalar sayesinde, elektronik sanayimiz dünya ticaretindeki payını artıracaktır" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda bu alanda atılan en büyük adımın ArGe faaliyetlerinin desteklenmesi konusunda kanun çıkarılması ve uygulanmaya başlanması olduğunu vurgulayan Altay, ArGe faaliyetlerinin, Türkiye'nin gelişmesi ve bilgi toplumuna ulaşabilmesinin temel şartlarından biri olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 13:32:01
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 14:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?