30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Teşvikiye ihya oldu

Kongre Vadisi’nin misafirleri öğle ve akşam yemekleri için en çok tercih ettikleri yer Teşvikiye. Semtteki restoran sahipleri toplantıların İstanbul’da yapılmasından oldukça memnun

Özellikle Fransız katılımcıların Teşvikiye’yi tercih ettiğini söyleyen Teşvikiye Cafe İşletme Müdürü Efendi Vezirbüyük, “Dün 25 kişilik bir Fransız grubunu ağırladık, mercimek çorbasını beğendiler, hepsi iki kase içti. Bunun dışında daha çok salata tercih ediyorlar” dedi.

Elmadağ sinek avlıyor
Güvenlik nedeniyle boydan boya demir bariyerlerle çevrilen Harbiye ve Elmadağ’daki restoranlar, IMF toplantılarının başlamasıyla işlerinin artacağını beklerken müşteri kaybı yaşadı.
Elmadağ’daki Şeref Restorant’ın İşletmecisi Ahmet Gürsoy, Kongre Vadisi’nin güvenliğini sağlamak için cadde boyunca konulan polis bariyerleri nedeniyle park yeri bulamayan mevcut müşterilerinin de gelmediğini söyledi.
Akşama kadar ancak birkaç masanın dolduğunu belirten Gürsoy, “Binlerce kişi geliyor, işlerimiz açılır sandık ama aksine sinek avlıyoruz. Ne onlar geliyor ne de başkalarının gelmesine izin veriyorlar” dedi.


HARBİYE

Yorgun katılımcı enerji içeceğiyle ayakta durdu
Hyatt Otel’in Pazarlama ve İletişim Müdürü Defne Tatari, tamamen dolu olan otelde kalanların yoğun toplantı temposu nedeniyle en çok enerji içeceği, taze meyve suyu istediklerini söyledi. Tatari Almanlar ve Faslılar başta olmak üzere misafirlerin daha çok diyet yemek ve sağlıklı yiyecekleri tercih ettiklerini ifade etti.

Afrikalılar Taxim Hill’de üslendi
Tanzanya, Moritanya, Tazmanya ve diğer Afrika ülkelerinden gelen delegelerin tercih ettiği Taxim Hill Otel’in Halkla İlişkiler Müdürü Nüket Aksoy, misafirlerinin odalarında en çok su tükettiklerini söyledi. Aksoy, odalara aksatmadan toplantı için hazırlanan Emerging Market başta olmak yabancı gazete ve yayın bıraktıklarını söyledi.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplantılar nedeniyle neredeyse tüm otellerde sivil polisler görev alıyor. Yapılan anlaşmalarda katılımcıların görüntü konusundaki hassasiyetleri nedeniyle pek çok otelden görüntü almak mümkün olmuyor.


Simitçi İdris Çakmakçı satışlardan memnun
Simitçilerin yüzü gülüyor. Bölgede çalışan simitçi İdris Çakmakçı, “IMF, Türkiye’ye yarar mı bilmem ama bize yaradı. Günde 150 satardım, şimdi 400 satıyorum. Toplantıdan sonra Taksim’e çıkarken simit alıyorlar” dedi.

 ‘Deli gibi ütü istiyorlar’
Point Taksim Ön Büro Müdürü Salih Yılmaz, IMF görevlilerinin bir aydır otelde kalması nedeniyle ütünün yanı sıra yoğun olarak çamaşırhane hizmetinden yararlandıklarını misafirlerin özellikle sigara içilmeyen oda istediklerini söyledi.

Protestolar devam etti
IMF ve Dünya Bankası’nı protesto gösterileri dün de devam etti. Kabataş’tan Dolmabahçe’ye yürümek isteyen öğrencilerin önü çevik kuvvet tarafından kesildi. Bu arada kongre vadisine yürüyen yaklaşık 100 kişilik yerli yabancı aktivist ile polis arasında da zaman zaman gergin bazen de komik anlar yaşandı.

‘Bahşiş veren yok’ şikâyeti
Taksim bölgesindeki büfe ve restoranlarda işlerinin hareketlenmiş. Asıl toplantıların başlayacağı 6-7 Ekime bakıyorlar. Ancak garsonlar şikayetçi. Talimhane’dekiTaksim Balık’ın Şef Garsonu Mehmet Yalçın, “Buradakiler çok cimdi çıktı, bahşiş vermiyorlar” dedi.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2009 Pazar 15:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?