4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tetikçi belediyede tekniker çıktı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan'ın öldürülmesinin yanı sıra Hizbullah adına birçok silahlı eyleme katılan tetikçi, Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Teknikeri çıktı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hizbullah üyesi olmak ve mensubu olmak ve örgüt adına silahlı eylemlere katılmak suçlamasıyla yargılanan ve geçtiğimiz ay 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan terörist Musa Apuhan, Beylikdüzü Belediyesi'nde Fen İşleri teknikeri olarak çalıştığı ortaya çıktı. Jandarmanın kimlik kontrolünde Beylikdüzü'nde yakalanarak cezaevine gönderilen Apuhan'ın 2 yılldır belediyede çalıştığı anlaşıldı.

6 YILA MAHKUM OLDU

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan'ın öldürüldüğü saldırının yanı sıra, 1990 ile 2000 yılları arasında doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sayısız cinayete imza atan Apuhan'ın 3 Mart 2008'de Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gıyabında yargılanarak 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dava görülürken İstanbul'a kaçan terörist, dün Beylikdüzü'nde Jandarma ekipleri tarafından yapılan rutin uygulamada yakayı ele verdi.

Gözaltına alınan Apuhan, sağlık kontrolü sonrasında sevk edildiği mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. Olaydan sonra Beylikdüzü Belediyesi internet sayfasında 'fen işleri teknikeri' olarak adı geçen Apuhan'ın ismi çıkartıldı.


SABIKASI TEMİZ ÇIKMIŞ

Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri Apuhan'ın iş için kendilerine müracaat ettiği esnada davasının devam etmesinden ötürü sabıka kaydının kontrollerde çıkmadığını, kendisinin verdiği kaydın ise temiz olduğunu belirttiler. Teröristin sözleşmesinin iptal edildiği öğrenildi.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 07:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?