1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Tetikçi tutan eşin rahatlığı şaşırttı

Avcılar’da evli ve 2 çocuk annesi Filiz Altun, eşi Abdulvehap Altun’u öldürmesi için sevgilisi Behçet Girgin’le beraber geçen haziran ayında bir tetikçi tuttu. Vicdanı sızlayan tetikçi, define aramaya gittikleri Ağrı’da arkadaşı Abdulvehap Altun’a her şeyi anlattı. Abdulvehap Altun da eşini ve sevgilisini yakalatmak için bir plan kurdu.

Buna göre A.Ç., İstanbul’a dönüp Filiz Altun ve Behçet Girgin’e, “Abdulvehap’ı öldürdüm. Ağrı’da boş bir araziye gömdüm” dedi. Polise giderek eşi ve sevgilisinin planını anlatan Altun, olay aydınlanana kadar saklandı. Cinayet planlarını teknik takiple delillendiren polis operasyon düzenleyerek iki sevgiliyi gözaltına aldı. Öldüğünü zannettikleri Abduhvehap Altun’u emniyette karşılarında görünce şaşıran iki sevgili, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ölüm tuzağından kurtulan Abdulvehap Altun, şimdi de çocuklarının kaçırıldığını ve hayatlarından endişe ettiğini belirterek polise başvurdu. İki çocuğunu bir aydır görmediğini ifade eden Altun, “Günlerdir uyuyamıyorum. Çocuklarım kaçırıldı, bulamıyorum” dedi.

“Çocuklarım kaçırıldı”

Vatan gazetesi'nin haberine göre, kayınvalidesinin de eşi Filiz Altun’la birlikte kendisini öldürtmek istediğini iddia eden Altun, 7 yaşındaki Yağmur ile 12 yaşındaki Uğurcan’ın anneanneleri S.A. tarafından kaçırıldığını ileri sürdü. Altun’un şikayeti üzerine polis Balıkesir Gönen’deki eve baskın düzenledi. Ancak yapılan aramada çocuklar bulunamadı. Filiz Altun’un sevgilisi Behçet Girgin’in, tuttukları kiralık katille yaptığı telefon görüşmeleri teknik takipte ortaya çıktı. İşte ölüm tuzağının ayrıntıları telefon görüşmelerine böyle yansıdı.

İŞTE SES KAYITLARI

Kiralık katil: Şimdi kardeş bak. Bunun yarın b...’u püsürü çıktığı zaman hepimiz gideriz... Cinayet Masası bunun üstüne düşerse hepimiz gideriz. Bak ben sana diyorum, düşün taşın, sen ne diyorsan biz ona göre hareket edelim. Arabaya bindiğimizi herkes gördü orada...

Behçet Girgin: Senden başka kimse bilmiyor. Sen aynen benim dediğim gibi yap. Tek celsede...

Kiralık katil: Öldürelim mi?

Behçet Girgin: Tabi. Hiçbir şey olmaz.

Kiralık katil: Ya ben sana yine diyorum bak, düşün taşın...

Behçet Girgin: Tamam abicim. Bir şey olduğu zaman ben buradayım ya!

Kiralık katil: Kaçışı olmaz abi.

Behçet Girgin: Rahat ol rahat.

Filiz Altun’un, kiralık katil A.Ç. ile yaptığı konuşmalarda cinayet planından habersizmiş gibi davranması dikkat çekti.

Filiz Altun: Ne yapmaya çalışıyor?

Kiralık katil: Ya ölü adam nereden çıkacak.

Filiz Altun: Boşver geç onları abi sen. Yapma, bak ben sana bir şey söyleyebilir miyim? Ben senin peşine zaten düşmüşüm. Kocamın başına bir şey geldiyse, sorumlusu ya sensin ya Behçet’tir.

Kiralık katil: Peki, ben sana kanlı gömleği getirip üstüne attıysam. Sen niye...

Filiz Altun: Ben gömlek falan görmedim. Bir poşet bıraktım.

Kiralık katil: Polise niye gitmedin o zaman. Ben kanlı gömleği getiriyorum sana atıyorum. Sen koşuyorsun Behçet’in yanına gidiyorsun.

Filiz Altun: Behçet’in Allah belasını versin, topunuzun.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2007 Cumartesi 13:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?