30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

TGSD'den mağaza açılışına tepki

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ahmet Nakkaş, dünya markalarına üretim yapan ve bu yanıyla büyük başarılara imza atan Türk hazır giyim sektörünün, çıtayı düşürerek fiyat odaklı kampanyalarla gündeme gelmesinin önemli sakıncalar içerdiğini bildirdi.

Ahmet Nakkaş yaptığı açıklamada, önceki gün basında yer alan ve "yağmalamaya varan" mağaza açılışı ile ilgili haberlerin, sektörün imajını son derece olumsuz etkilediği söyledi.

Türkiye'nin hazır giyim sektöründe edindiği kazanımları koruması ve çoğaltması için TGSD olarak büyük bir uğraş verdiklerini anlatan Nakkaş, "Türk hazır giyim sektörünün 2023 hedefini ve yol haritasını belirlemek için kurumlarımızla birlikte büyük bir çaba harcarken, sektörümüzün yurtiçi ve yurtdışı itibarını zedeleyebilecek, davranışlardan herkesin kaçınması gerekir. Uzun yıllar basic üretim gerçekleştiren sektörümüz, son yıllarda katma değeri yüksek ürünlere odaklanarak ciddi bir başarı grafiği ortaya koydu" dedi.

Global krizin de etkisiyle gerek iç pazarda gerekse ihracatta yaşadıkları güç koşullara rağmen kaliteli üretim, özgün tasarım ve markalaşma çalışmalarına önem ve öncelik verdiklerini belirten Nakkaş, "Bu tür kontrolsüz eylemler Türk tekstil ve hazır giyimin bugüne kadarki başarılı çalışmalarını gölgelemektedir. Firmalarımız, ticari kaygılarla promosyon yaparken, Türk hazır giyim sektörünün imajına zarar vermekten mutlaka kaçınmaları gerekir. Bunun ölçüsü, yasal düzenleme olmadığı için kişilerin kendi iradesiyle doğru orantılı çalışacaktır. Basında yer alan rakamlardan anlaşıldığı kadarıyla ürünler 'yok pahasına ve kontrolsüz' bir şekilde satışa sunulmuştur. Mağaza açılışında halkın psikolojisini bozan, perakendeciliğe ve AVM anlayışına uymayan bu yaklaşım sergilenmiştir" şeklinde konuştu.

TGSD Başkanı Ahmet Nakkaş, toplum psikolojisini olumsuz etkileyen, doğallığını kaybetmiş ticaretin eninde sonunda Türkiye'ye ve sektörde yer alan tüm çalışanlara zarar vereceğini belirterek, söz konusu açılışta yaşananların yetkilileri tarafından ihtiyatla gözden geçirilmesini ve halkın yok değerle mal kapışma eylemine sürüklenmesinin engellenmesini istedi. Nakkaş, toplumsal zafiyetlerden faydalanma yerine toplumsal fayda sağlayacak örnek çalışmaların ortaya konulmasının daha doğru olacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 11:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?