1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

THY, Olimpiyat Komitesi'ne sponsor oldu

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında birçok spor etkinliğine destek olan Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne sponsor oldu. 

THY, Genel Müdür Temel Kotil ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı arasında imzalanan iş birliği sözleşmesiyle komitenin ulaşım sponsorluğunu üstlendi. THY Genel Müdürlük binasında yapılan imza töreninde konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'nin sadece ekonomik gelişimine değil, sosyal ve kültürel gelişimine de katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Ulusal bayrak taşıyıcısı olarak olimpiyat meşalesini taşımayı onurlu bir görev kabul ediyoruz" dedi. 

Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ise, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Türk gençliğini yetiştirici bir takım çalışmalar yaptığını vurgulayarak, "Şu ana kadar İstanbul'da 30 bin gence spor eğitimi veriyoruz. Bu çalışma ileride alınacak bir olimpiyatta hazır seyirci bulmamız için yapılmaktadır" diye konuştu. 

Futbolda yaşanan şiddete de değinen Bayatlı, "Bugün futbolda yaşanan olayları biliyorsunuz. Bunun karşısında mücadele ederek bunu yeniden eski haline dönüştürmeye çalışıyoruz. Ücretsiz spor okulları diye bir çalışmamız var. Fakir ailelerin çocuklarına 33 kentte hafta sonları spor yaptırıyoruz. Bütün bunların amacı ileride bir olimpiyat yapmak" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 13:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?