3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

THY hac seferleri başlıyor

Bu yılki Hac sezonunda 94 bin hacı adayını ilave seferlerle Cidde ve Medine'ye ulaştırmayı hedefleyen Türk Hava Yolları, gidiş-dönüş olmak üzere yaklaşık 190 bin yolcu taşıyacak. 

Yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları hacı adaylarını taşıyacağı "Özel Hac Programı"nı Türkiye'de 22 havalimanından yapılacak şekilde planladı. Seferler 30 Ekim-10 Aralık 2008 gidiş, 11 Aralık 2008 - 11 Ocak 2009 tarihleri arasında dönüş olmak üzere, Cidde ve Medine Havalimanları üzerinden gerçekleşecek.
Hac seferleri Türk Hava Yolları filosunda bulunan uzun menzil uçma kabiliyetine sahip geniş gövdeli ve büyük kapasiteli uçaklar olan A340 ve A310 filosuyla yapılacak. Hac seferleri için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜRSAB koordinasyonu ile yurtiçi acentelerinin talepleri doğrultusunda Adana, İzmir, Antalya, Kayseri, Dalaman, Diyarbakır, Erzurum, Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Konya, Nevşehir, İstanbul Sabiha Gökçen, Samsun, Trabzon, Van, Bursa, Denizli, Muş ve Sivas havalimanları kullanılacak. 

Türk Hava Yolları aynı zamanda Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Fransa (Paris, Lyon, Nice), Almanya (Dusseldorf, Koln, Frankfurt, Munih, Berlin, Stutgart, Nurnberg, Hamburg, Hannover), Belçika (Bruksel), İsviçre (Zurih, Basel), Hollanda (Amsterdam), Avusturya (Viyana), Danimarka (Kopenhag), İsveç (Arlanda), Norveç (Oslo), Finlandiya (Helsinki) ve İngiltere (Londra, Manchester) gibi yurtdışı noktalarından da 10 Kasım-02 Aralık 2008 tarihleri arasında gidiş; 11 Aralık- 31 Aralık 2008 tarihleri arasında dönüş olmak üzere, aktarmalı hacı adaylarını taşıyacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?