3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

THY ihalesini Vakko kazandı

THY personelini artık Vakko giydirecek. Cemil İpekçi'nin tasarladığı hostes üniformalarına gelen şikayetlerin ardından açılan yeni ihaleyi Vakko firması kazandı. 

Cemil İpekçi tarafından 2 yıl önce hazırlanan Türk Hava Yolları (THY) hostes üniformaları personel tarafından beğenilmeyip sık sık şikayet alınca, THY yönetimi bu durumu dikkate alarak yeni bir ihale açtı. Açılan yeni ihaleyi Vakko firması kazandı. Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla gündem oluşturan modacı Cemil İpekçi'ye ihalenin yeniden verilip verilmeyeceğine ilişkin tartışmalar da bu ihalenin ardından sona erdi. THY yetkilileri yaptıkları açıklamada, şirketin 75.yılında yeni bir tasarım ve yeni bir konsept istenmesinin bu tercihte etkili bir rol aldığını kaydetti. THY yetkilileri ihale bedelinin ilişkin olarak ise bir açıklama yapmadı. 

İhaleye kapsamında THY, ilk etapta kaptan pilot, pilot ve dispeçerlerin (uçuş harekat uzmanları) üniformalarını değiştirecek. Ayrıca kabin memurlarına da ayakkabı alınacak. "Kaptan pilot, pilot ve dispeçerler için melbusat satın alınacak" başlığı ile verilen ihale ilanına göre, personel başına 2 adet olmak üzere 2 bin 262 erkek, 30 kadın üniforma, kişi başı 3 adetten 3 bin 873 erkek, 45 kadın uzun kollu gömlek, 150'şer adet pardesü, hırka, kaşkol, 850 adet şapka ve 168 adet de kravat satın alınacak. 

Kabin memurlarına ise bin 994 çift kadın, 683 çift erkek kışlık ayakkabı ile bin 994 çift hosteslerin kabinde servis yaparken kullandıkları "babet" olarak adlandırılan düz tabanlı ayakkabı alımı yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 14:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?