2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

THY işçileri greve hazırlanıyor

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY'deki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde resmi arabulucu sürecinden sonuç alınamadığını, resmi arabulucunun raporunun gelmesinin ardından 6 iş günü sonra grev kararı asacaklarını söyledi.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY A.O ve THY Teknik A.Ş'de yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde resmi arabulucu sürecinin dolduğunu ifade ederek, istemedikleri halde grev aşamasına geldiklerini kaydetti.

Ayçin, THY A.O ve THY Teknik A.Ş iş yerlerinde 11 bin 300 havacılık çalışanı adına yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 16 Marttan bu yana tüm çabalarına rağmen çalışanların haklarını koruyucu bir sözleşme imzalayamadıklarını ifade ederek, "Her iki şirket yöneticileri de hava yollarında çalışan insan faktörünü hiçe saydılar. Çalışanlarına vermeyi teklif ettikleri birinci yıl için yüzde 9, ikinci yıl içinde TÜFE oranındaki ücret artışı kabul edilebilir oranlar değildi" dedi.

THY A.O'da 40 asıl, 3 geçici madde, THY Teknik A.Ş'de ise 36 asıl, 2 geçici madde üzerinde anlaşma sağlayamadıklarını belirten Ayçin, "Hava-İş sendikası olarak resmi arabulucunun raporunu bekliyoruz. Rapor geldikten 6 gün sonra grev yazısını asacağız. 6 gün bekleme yasal zorunluluk. Mevcut durum, arabulucu raporu geldikten sonra 6 iş günü sonuna kadar düzelmez ise grev kararını almamız şart oluyor. Bu aynı zamanda yasal da zorunluluk, aksi durumda Hava-İş sendikası zarar görür" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 14:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?