30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

THY şehitleri uğurlanıyor

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında kaza yapan Türk Hava Yollarına (THY) ait “Tekirdağ” uçağında hayatını kaybeden 3 pilot ve bir kabin görevlisi için THY Genel Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

İstanbul'a getirilen kaptan pilot Hasan Tahsin Arısan, ikinci pilot Olcay Özgür ve Murat Sezer ile kabin görevlisi Ulvi Murat Eskin'in cenazeleri, Bahçelievler'deki Medical Park Hastanesi morgundan alınarak cenaze arabalarıyla THY Genel Müdürlüğüne getirildi.


Tören, mürettebatın cenazelerinin katafalka konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ölen mürettebatın bazı yakınları ve arkadaşları, tabutların başında saygı duruşunda bulundu.


Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kazada hayatını kaybeden mürettebatın özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti.

 KIRMIZI KARANFİLLER

Hayatlarını kaybeden mürettebatın yakınları, THY görevlileri, pilotlar ve hostesler bahçeye girişlerinde hostes ve yer görevlileri tarafından kırmızı karanfillerle karşılandı.


 THY Genel Müdürü Temel Kotil kısa bir konuşma yaptı...

 "Bugün burada üzücü bir kazada kaybettiğimiz arkadaşlarımızı son yolculuğuna uğurluyoruz.

 Arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailelerin ve tüm camiamızın başı sağ olsun"

 Kotil'in ardından sözü alan Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin konuşması sırasında zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı.

 Karlıtekin şöyle konuştu:

 "Bugün bende böyle bir törende konuşma zorunda kaldığımdan dolayı derin üzüntü içerisindeyim.

Telefonum çaldığında, arayan çalışanıma evladım eminmisin dedim? Maalesef başkanım dedi.

 O an yanımda bulunan arkadaşlarımız kriz masasına yönlendirirken, odama geçtim ve geçenlerde Hudson nehrine inen uçak aklıma gelmişti. Tek bir kimsenin bile burnu kanamamıştı.

 Uçağın ilk görüntüleri elimize ulaştığında göğsümüze çöken ağrı azalmış gibiydi. Ümidimizi dayandırdığımız bir diğer yön ise takdiri ilahının tecelli etmesinden başka bişey değildir.

 Olup bitenin hakikaten bir mucize olduğunu kabul etmemiz gerekir. Ancak çok buruk bir mucize.

 Arkadaşlarımız 126 insanın kurtulmasına sebep oldular. 126 insanın ailesine ateş düşmesini engellediler, ama onlar bizim yüreğimize ateş düşürdüler.

 Şehit arkadaşlarımızı dualarımızla yad edeceğiz"

 Konuşmaların ardından hayatını kaybeden THY görevlileri için dualar edildi... Aileler, çalışanlar ve tüm THY yönetimi gözyaşlarıyla cenazeleri uğurladılar...

 Hasan Tahsin Arısan, Olgay Özgür ve Ulvi Murat Eskin'in cenazelerinin Ataköy 5'inci Kısım Camiinde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı'daki Türk Hava Yolları Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Murat Sezer'in cenazesi ise Bursa Gemlik'te defnedilecek.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 10:39:28
Güncelleme :28 Şubat 2009 Cumartesi 10:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?