26
Nisan
2024
Cuma
İSTANBUL

THY'den İstanbul-Kastamonu seferi

Kastamonu Havaalanı'na 54 yıl aradan sonra Türk Hava Yolları'nın (THY) ilk defa düzenlediği uçak seferi başarıyla tamamlandı.

Yeterli yolcu potansiyeli bulunmadığı gerekçesiyle 1959'dan beri atıl durumda kalan, 100 milyon liralık ek yatırımla uçuşa hazır hale getirilen havaalanı, İstanbul'dan kalkan THY'ye ait tarifeli uçağın piste inmesiyle hizmet vermeye başladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 10.30'da hareket eden Airbus 321 tipi THY uçağı, 11.30'da Kastamonu Havaalanı'na indi. Kastamonu'dan 16.30'da kalkan yolcu uçağı da 17.30'da İstanbul'a gelerek, ilk uçuşunu başarılı bir şekilde sonlandırdı.

İstanbul dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Kastomunu'ya haftada 4 sefer olarak uçuşların başladığını belirterek, uçuşların pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri Atatürk Havalimanı’ndan Kastomonu’ya karşılıklı olarak düzenleneceğini söyledi.

Topçu, "Kastamonu seferlerinin başlamasıyla THY'nin uçuş noktası sayısı 236'ya yükseldi. Bu uçuşların, Kastamonu'nun turizmine ve ekonomisine ciddi bir katkı yapacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye'de 52 havalimanı bulunduğunu söyleyen Topçu, "Bunlardan Şırnak ve Bingöl havalimanlarına da uçma kararı aldık. Bu kararları önümüzdeki günlerde de uçarak icra etmiş olacağız" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2013 Cumartesi 09:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?