6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Tinerci dehşetine kim dur diyecek!..

İkitelli Organize Sanayi Sitesi, dün gece bir grup tinercinin baskınına uğradı. Satır ve döner bıçaklarıyla 3 güvenlik görevlisini hastanelik eden tinerciler, olaydan sonra kayıplara karıştı.
Kentin büyük bir bölümünde halkın korkulu rüyası haline gelen tinerciler, dehşet saçmaya devam ediyor.

 Alınan bilgiye göre, İkitelli Organize Sanayi Sitesi, gece yarısı bir grup tinerci tarafından basıldı. Satır ve döner bıçaklarının konuştuğu baskında, güvenlik görevlilerini hastanelik eden tinerciler, kendilerine para vermeyenlerden hesap soracakları tehdidinde bulundu. Yaşları 15 ile 18 arasında değişen tinerciler, sanayi sitesinin güvenliğini sağlayan 16 personeli esir aldı. Görevlilerden para ve tiner isteyen şahıslar, direnen personele sopa ve satırlarla saldırdı. Tinercilerin saldırısı sonucu 3 güvenlik görevlisi ağır şekilde yaraladı. Satır ve bıçakla kafa, yüz, el ve kollarından yaralanan güvenlik elemanları, hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. İsimlerinin gizli tutulmasını isteyen ve ölümden döndüklerini ifade eden güvenlik elemanları, "Bizim can güvenliğimiz yok. Böyle devam ederse sokağa da çıkamayacağız. Bunlara polis de dur diyemiyor. Ne olacak bizim halimiz" diyerek tepki gösterdi.

Sitenin güvenliğinden sorumlu müdür Emekli Albay Özer Uzunca ise, çoğunluğu evli ve çocuk sahibi olan güvenlik elemanlarının can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğunu öne sürerek, polise çağrıda bulundu. "Bu teröre bir an önce önlem alınsın" diyen Uzunca, aksi taktirde durumun daha da vahim olacağını kaydetti. Uzunca, "Buranın bir Hacıhüsrev’den, bir Dolapdere’den farkı kalmadı. Durum kötüye gidiyor" şeklinde konuştu.

Güvenlik elemanları da, sitede tek tek dolaşmak yerine, ellerindeki tahta ve sopalarla toplu halde devriye görevi yapıyor. Yanlarında silah da bulunmayan güvenlik elemanları, "Tek silahımız göz yaşartıcı sprey. O da bir işe yaramıyor" şeklinde dert yandı.

kenthaber-istanbul-ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 10:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?