4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tıp literatürüne girecek tedavi

Ölen hastasının eşi Tayfun Erkenkalkar tarafından 27 Aralık’ta tabancayla vurulan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice, dün taburcu oldu. Aylardır tedavisini takip eden ekibiyle basın mensuplarının karşısına çıkan Doç. Dr. Yenice, "Bu bir tıp mucizesi" dedi.

TAYFUN Erkenkalkar, 27 Aralık 2007’de kolon kanserine yakalanan eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu 50 yaşındaki Doç. Dr. Necati Yenice’ye geçen 27 Aralık günü, hastane bahçesinde kurşun yağdırdı. Erkenkalkar, kaçarak gittiği dayısının evinde intihar ederken, Doç. Dr. Yenice, 0 tansiyonla ameliyathaneye getirildiğinde kalbi durmuştu. Karın bölgesine kurşun isabet eden Doç. Dr. Yenice’nin karaciğer, dalak ve böbreğinde hasar vardı. Boyun bölgesinden giren ve yüzün ön tarafından çıkan kurşunun yanı sıra damarlarında da hasar vardı.

12 ağır operasyon

Doç. Dr. Yenice’nin ekibi, "Beyinde hasar olmaması bizi umutlandırıyor" diyerek tedaviye başladı. İlk 24 saatte 12 ağır operasyon geçirdi. Dalak ve bir böbreği ile pankreasının bir bölümü alındı. 33 şişe kan, 19 şişe plazma, 13 şişe trombosit verildi. Doç. Dr. Yenice, dün 132 günlük tedavinin ardından, meslektaşlarıyla basının karşısına çıkarak, şunları anlattı:

Ekibin büyük başarısı

"Aklınıza gelebilecek her türlü komplikasyon gelişti. Solunum yetmezliği oluştu. Çeşmeden su akar gibi kan fışkırıyormuş. Bu çok büyük bir operasyon. Ama bu ekibin özverili çalışması sayesinde Tanrı’nın izniyle bugün aranızdayım. Sağlık durumum son derece iyi. Bu bir tıp mucizesi. Herhalde literatürde bunun bir benzeri yok. Bu Okmeydanı’nın büyük bir başarısıdır. Şu anda fizik tedavi ve rehabilitasyon devam ediyor. Hem hastanede hem kendim evimde yapıyorum. Allah’ın izniyle görevimin başına döneceğim. Kalıcı bir rahatsızlığım yok. Bakın kolum hareket ediyor, ayağımda ilk günden itibaren çalışmaya başladı. Sol kolumdaki yavaşlık da zamanla geçecek."

Tüm tahliller fevkalade iyi

Doç. Dr. Yenice’nin çok hızlı iyileştiğini belirten Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Hayri Özgüzel ise şunları söyledi: "Tüm tahlil sonuçları fevkalade güzel durumda. Bağımsız gezinebilir duruma geldi. Bacak tamamen faaliyet görüyor. Bir ay içinde daha da iyi olacak. Evine giderken, dışarıya çıktığında otomobile binebilmesi için hekimler eşliğinde otomobile inip binme eğitimi verildi. Böyle ağır hastaların eklem dokularında kireç birikmesi görülür. Hocamızın da dirseğinde var. Son bir ayda rehabilitasyona ağırlık verdik. Ama Necati Hoca’mız çok hızlı gelişme gösterdi. Normal hastalarda iki üç ayda beklediğimiz gelişme Necati hocada bir ayda sağlandı."

Hekimlere karşı toplum önyargılı

Doç. Dr. Necati Yenice, kendisine yapılan saldırıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Enteresan, hiçbir şey hissetmiyorum. Kimseye kızgın değilim. Yaşandı, geldi, geçti. Binlerce insan tedavi ediyoruz, bir tanesi bu şekilde yaşandı. Malum şahıs da intihar etti. Düzgün bir ruh sağlığına sahip olmadığının bir kanıtı. Yani hastaya kızgın olmak gibi bir durum söz konusu değil. Bugüne kadar hiçbir hastama kızgınlık duymadım. Görevimin başına döndüğümde de inşallah böyle bir şey yaşamam ama bu bir kısmet. Alınyazımızda varsa olur, ama inşallah olmaz. Genelde maalesef toplumlarda hekimlere karşı bir önyargı var. Devlet her şahsın başına bir polis koyamaz. Bu mümkün değil. Güvenlik olsaydı da hiçbir şey yapamazdı. Birisi bu işi yapmayı kafasına koyduysa yapar, kimse de buna engel olamaz. Ölen hasta, kronik rahatsızlıkları olan bir hastaydı. Beyin kanaması geçirdi. Bütün hekimler tüm hastalarının iyileşmesini ister."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 10:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?